AcasăNewsDe ziua lui, Iohannis si-a facut Romania cadou

De ziua lui, Iohannis si-a facut Romania cadou

A devenit stapanul absolut

Cred ca daca ar fi pus sa explice amanuntit ce intelege prin Acordul Politic National, semnat chiar astazi, de aniversarea zilei de nastere, Klaus Iohannis ar da din colt in colt. Specific, sa explice amanuntit, ca intr-o declaratie data in fata procurorului, unde nu e loc de intors. Acolo nu tine cu „stai sa vezi”, cu „poate” sau „presupun ca” sau „daca nu e asa inseamna ca invers”. „Consolidarea parcursului european al Romaniei” sunt cuvinte care nu-mi spun nimic. Le-am auzit, galgaite din fundul gatului sau sparte intre maselele prezidentiale pana m-am plictisit de ele.

A devenit stapanul absolut

Din 2007, cand a fost admisa in Uniunea Europeana, si pana in 2014, cand a Iohannis devenit presedinte, Romania s-a descurcat bine in Europa. Mai greoi uneori, dar niciodata nu a dat inapoi. A fost nevoie insa de momentul Iohannis ca sa aflam ca ne indepartam de valorile europene si ca am capatat un discurs profund antieuropean. Serios? Si, daca asa o fi, o fi chiar degeaba?

Pacaleala cu stampila DA

Acordul Politic National, noua gaselnita cotrocenista pentru a salva al doilea mandat al lui Iohannis, a aparut printr-o jonglerie de un prost gust infiorator. Punctul de plecare a fost referendumul din 26 mai, zis si referendum pe Justitie. In realitate, legatura acestuia cu Justitia este inexistenta, pentru ca aceasta, ca si starea de libertate, nu se negociaza si nu se da vulgului sa o transeze la taraba. Degeaba peroreaza Iohannis ca peste sase milioane de cetateni au fost de acord cu continutul consultarii publice.

Liderii partidelor si au lasat semnatura pe ploconul presedintelui

Intrebarile de pe buletinele de vot depasesc cadrul normalitatii, dar si al legalitatii. E mai firesc sa gratiezi un criminal, un violator sau un pedofil, dar nu un amarat care i-a bagat medicului 100 de lei in buzunar, mai mult din obisnuinta? Apoi, am foarte mari rezerve ca cei care au votat au si inteles despre ce este vorba. Cred ca trei sferturi dintre ei, cu educatie precara sau lipsiti complet de instruire, au votat DA pentru ca asa a zis Iohannis in orice discurs din campanie. De ce sa-si mai oboseasca si ei neuronii?

Despre ce acord national vorbim?

Imediat dupa referendum, Klaus Iohannis a convocat partidele politice la Cotroceni pentru a transpune in practica rezultatele. Dupa consultari, participantii au avut surpriza sa constate ca, fara a discuta nici macar un cuvant despre asta, Iohannis a declarat ca vrea un Acord Politic National care sa consolideze parcursul european al Romaniei. Nicio legatura cu ce s-a dezbatut la convorbiri. Au demonstrat-o declaratiile liderilor politici, la iesire. Intre paranteze fie zis, voi scrie, in continuare, fara litere mari, pentru ca nu pot recunoaste o institutie falsa, o institutie care nu exista. Cand doar patru partide politice semneaza acordul, despre ce mama dracului acord national poate fi vorba? Cele patru formatiuni reprezinta toata Romania? Romania este formata doar din slugile politice care balesc la auzul cuvantului „putere” si care s-a inghesuit imediat sa semneze? In ce zona a acordului national se regasesc celelalte optiuni? Sunt convins ca nici macar nu sunt mentionate.

Nu mai avem voie nimic

Ce presupune consolidarea parcursului european al Romaniei nu e greu de ghicit. Trebuie doar sa citesti in spatele cuvintelor. La prima vedere ar fi „revizuirea legilor justitiei, inclusiv a ordonantelor de urgenta prin care au fost modificate, in deplin si strict acord cu avizele Comisiei de la Venetia, a Consiliilor Consultative ale Judecatorilor si Procurorilor Europeni, precum si a rapoartelor Comisiei Europene si GRECO”. Dincolo de vorbe, asta inseamna o subordonare totala a Romaniei, dupa legi si norme gandite in alta parte, nu aici in tara. Prea ni se suise la cap ca la noi in tara avem voie sa traim cum vrem si sa ne facem propriile noastre legi. Mai inseamna si o intoarcere la statul de drept in care serviciile conduc Justitia, la republica procurorilor care se scalda in mediocritate, la judecatorii care nu se vor mai supune doar propriei constiinte, ci numai si numai fricii de a fi si ei arestati daca nu pronunta solutiile dorite de stapani. Si mai inseamna revenirea la o tara in care epurarea politica se va face in numele anticoruptiei. La fel ca pana acum, cu spectacole de catuse si declaratii sforaitoare ca Romania e corupta pana in maduva oaselor. Cei doi ani si jumatate de lupta impotriva schimonosirii justitiei, de indreptare a ei spre normalitate, vor fi anulati imediat. Dar pentru asta Iohannis avea nevoie de un Acord Politic National. Pardon, acord politic national. Si de o tara pe care, practic, si-a facut-o cadou, ca sa nu mearga cu mana goala la stapanii lui europeni. Sau la cei mai sus de acestia.

author avatar
Valentin Boeru
1.949 afisari

5 COMENTARII

  1. Mutalakul stie ca va primi un nou mandat,de la stapani,de guvernator general(cu x stele aurite) al Coloniei,asa ca isi permite sa faca ce stie el mai bine,adica sa ingroape si mai mult nivelul de trai al sclavilor mamaligari.Cum a fost pedepsit razvratitul anticolonial a si aparut FMI cu amenintari la adresa bancii centrale(ce apartine tot de ei,stapanii) din Colonie ca trebuie sa mareasca dobanda,sa se mareasca preturile,deci multinationalele sa se execute,eventual sa mai facem un imprumut de cateva zeci de miliarde,doar pe hartie,ca sa le platim la dobanda cea mai mare.Satrapul mutalak are o ura viscerala fata de roamani si trecutul istoric il indeamna la asta,sa vedem pana cand,tic tac….

  2. Nu carpele sunt de vina , ci unii din servicii care i-au pus in functii nevisate de ele (carpele). Cum este posibil ca niste servicii care ar trebui sa fie in slujba Romaniei si a romanilor, sa lucreze de fapt impotriva propriei tari si a propriului popor?

  3. Mare gandire la natzi asta sasalau de la Sighii. Ce mai tzeapa am mai luat Doamne cand l-am votat!!! Ne-am gandit la prestigiul Casei Regale de Romania conduse de principi de origine germana, dar acestia de origine nobila, nu ca asta sas si fara de copii, lacom de avere. „Ein man, ein wort”- pentru cei care stiu, suna frumos nu? Lumineaza Doamne mintea poporului Tau!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger