AcasăNewsDe unde scoate Boc bani pentru 100.000 de tineri someri?

De unde scoate Boc bani pentru 100.000 de tineri someri?

Picati masiv la BAC, tinerii se vor confrunta acum cu spectrul somajului

In urma rezultatelor dezastruase din acest an de la bacalaureat vor ingrosa randurile tinerilor someri din Romania. Problema cea mai mare este ca Emil Boc si guvernul pe care il conduce nu vor avea cu ce sa le plateasca acestora indemnizatia de somaj.

Picati masiv la BAC, tinerii se vor confrunta acum cu spectrul somajului

Daca vor sa intre in somaj, absolventii de liceu au la dispozitie, incepand cu data de 9 iulie (cand se finalizeaza contestatiile la bacalaureat) o perioada de 60 de zile pentru a-si cauta de lucru. Daca demonstreaza prin trei adeverinte primite de la angajatori diferiti ca au vrut sa se angajeze, dar au fost refuzati, ei au dreptul sa primeasca un ajutor de somaj in cuantum de 250 de lei pe luna timp de sase luni.

In situatia ipotetica in care numai cei 110.000 de absolventi de liceu care au fost declarati respinsi la examenul de bacalaureat se inscriu la agentiile de ocupare pentru a primi somaj (cu toate ca si absolventii de bacalaureat, dar si cei licentiati au dreptul la somaj), statul are nevoie numai anul acesta de un buget de aproximativ 40 de milioane de euro.

Din cele 22,6 milioane de euro alocate pentru ajutoarele de somaj pentru absolventi, pana la finele lunii mai s-au cheltuit 3,4 milioane de euro, ceea ce inseamna ca au mai ramas 19,2 milioane de euro pentru somerii absolventi in 2011. Cu alte cuvinte statul nu are bani nici pentru plata a jumatate din ajutoarele de somaj pentru cei peste 110.000 de absolventi de liceu care nu au promovat bacalaureatul in acest an.

 

author avatar
Andrei Ispas
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger