AcasăNewsDe unde atâta strâns cureaua? Șefii de la o instituție de stat...

De unde atâta strâns cureaua? Șefii de la o instituție de stat care și-au dat prime de mii de euro

sursa foto: alba24.ro

În timp ce guvernanții caută bani la buget pentru majorările de pensii, dar și de salarii care ar urma să se aplice în cursul acestui an, unii șefi din instituțiile de stat și-au acordat anul trecut, în 2023, prime de zeci de mii de euro. Sunt dezvăluiri ce ies la iveală la început de 2024. 

E vorba despre o situație constatată la vârful Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), e drept că sub fosta conducere.

Marcu, fostul șef de la ASF, prime de peste 27.000 de euro

Nicu Marcu nu l-a convins decât pe Florin Roman

Nicu Marcu, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a beneficiat anul trecut de mai multe prime, iar valoarea totală a acestora este de 122.262 de lei (27.700 de euro), dezvăluie Libertatea. Și nu doar el s-a bucurat de astfel de beneficii bănoase. Bonusuri de performanță și vacanță au încasat și alți membri ai conducerii ASF.

E de menționat că Marcu a ocupat fotoliul de președinte al ASF în perioada iunie 2020 -decembrie 2023, iar în timpul mandatului său au existat două falimente răsunătoare pe piața RCA: City Insurance și Euroins. Din decembrie anul trecut, ASF are un nou șef, în persoana lui Alexandru Petrescu.

citiți și: Motivații halucinante ale ASF pentru prelungirea coșmarului Euroins. RCA-ul de stat, îngropat definitiv

Gata cu dubla măsură. Despăgubiri majorate pentru asigurații RCA de la Euroins

Bombă! ASF ascunde un nou faliment pe piața RCA

Răspunsul ASF

ASFAr mai fi de menționat faptul că pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu apare că a primit lunar, în 2023, un salariu net de 43.178 de lei și o indemnizație de membru în Consiliu de 19.665 de lei. Făcând un calcul, ar însemna peste 12.000 de euro lunar.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat, într-un răspuns la o solicitare a cotidianului menționat, care sunt bonusurile primite de fosta conducere în 2023. Nu se precizează și, negru pe alb, numele celor care au încasat sumele. Dar chiar și așa, pare să fie destul de clar cine sunt persoanele respective. Și anume:

-președintele ASF, Nicu Marcu – 122.262 de lei (cel mai mare bonus din instituție în 2023)

-prim-vicepreședinte ASF, Doina Dascălu – 113.114 lei (bonusul cu a doua valoare în 2023)

-vicepreședinți: Cristian Roșu, Daniel Armeanu, Gabriel Grădinescu – 103.965 de lei (bonusuri totale în 2023).

Și nu e tot ce a ieșit la lumină în acest context. Și anume, s-a mai aflat că alți trei membri neexecutivi au încasat bonusuri în valoare de 57.665 de lei. Un singur membru e menționat că nu a încasat bonusuri, dar numele lui nu este precizat.

„În total, membrii executivi și neexecutivi ai ASF au încasat peste 720.000 de lei, doar ca bonusuri, plus salariu și indemnizație lunară”, dezvăluie sursa citată.

Ce spune ministrul Finanțelor: „Cifrele vorbesc de la sine”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avut și o primă reacție cu privire la această situație, întrebat fiind pe acest subiect într-o emisiune la Digi24.

„Față de ministrul Finanțelor, care are 12.000 de lei pe lună, și absolut nimic altceva, n-am niciun bonus, și muncesc câte 12, 14 ore pe zi, deci faceți comparația și vedeți că nu sună deloc bine.

Aceste cifre, sigur că fiecare își evaluează munca și crede că poate fi recompensat la un nivel mult mai bun, sau mult mai mare, dar comparativ cu ceea ce înseamnă remunerația unui ministru, cifrele vorbesc de la sine”, a afirmat Marcel Boloș, miercuri seară.

author avatar
Andrei Coman
934 afisari

3 COMENTARII

  1. Si muncesc astia de la ASF, de se prapadesc!
    Chiar tupeu pe astia ! Abrambureala de la ASF la nivel de….premiere.
    Ciolacu ce zice? S-a incalcat legea austeritatii? E abuz sau nu?

  2. fraierii sa mearga la mobilizare si eventual la razboi, ca doar averile si bunăstarea unor lichele ca cele numite in articol trebuie apărate.
    si desigur trebuie aparate si vilele, amantele, luxul si miliardele jegurilor.
    ce munca prestează cei din asf, anre,…? etc ca merita asemenea remunerații…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger