AcasăNewsDe Ramadan, ISIS isi indeamna combatantii la noi atacuri in Occident: ”Este...

De Ramadan, ISIS isi indeamna combatantii la noi atacuri in Occident: ”Este luna invaziei si a jihadului!”

Nici de Ramadan Abu Bakr al-Bagdadi, liderul ISIS, nu se satura de sange

Organizatia terorista le-a cerut, sambata, membrilor sai sa faca noi atacuri in Europa si in SUA, in timpul sarbatorii Ramadanului, care incepe luna viitoare.

Nici de Ramadan Abu Bakr al-Bagdadi, liderul ISIS, nu se satura de sange

”Ramadan este luna invaziei si a jihadului”, se putea auzi intr-o inregistrare audio atribuita purtatorului de cuvant al ISIS, Abu Mahommed Al-Adnani, informeaza AFP. ”Faceti din luna aceasta, cu voia lui Allah, o luna de mizerie pentru necredinciosi, peste tot unde se afla. Acest apel se adreseaza in special soldatilor si partizanilor Califatului , in Europa si in America”, a indemnat Al-Adnani. Mesajul, cu o durata de 32 de minute, a fost postat pe al-Furqan, un organ mediatic al ISIS si cere pedepsirea civililor, ca represalii la raidurile Coalitiei antiteroriste in Siria si in Irak. ”Vom fi invinsi daca pierdem Mossul sau Syrta sau Raqa, pentru a ne intoarce unde eram inainte? Nu, pentru ca infrangere inseamna a pierde dorinta si vointa de a lupta”, spune Al-Adnani. Orasele Mossul (Orak), Syrta (libia) si Raqa (Siria) sunt trei bastioane ale ISIS, care se afla insa in pierdere de teren. Al-Adnani ironizeaza si eforturile Coalitiei conduse de SUA care, potrivit lui, este incapabila sa distruga ISIS. ”Chiar si 20.000 de raiduri aeriene ale lor nu au reusit sa anihileze Statul islamic”. In acest nou mesaj, gruparea terorista indeamna la atentate in Europa si in Statele Unite, pe durata sarbatorii Ramadanului, care incepe luna viitoare si dureaza pana la debutul lunii iulie. Si anul trecut, inainte de Ramadan, ISIS le-a cerut partizanilor sa comita atacuri teroriste. ”Pare ca ISIS isi recunoaste mai clar dificultatile in a-si pastra teritoriile, chiar daca isi mentine cu emfaza ideea de a continua luptele, in ciuda pierderilor”, a estimat expertul in retele jihadiste, Aymenn al-Tamini, comentand aceasta noua banda sonora a ISIS. Pe de alta parte, in acest mesaj Statul Islamic nu revendica nicio responsabilitate in prabusirea aparatului EgyptAir de saptamana trecuta, ale carei circumstante nu sunt cunoscute, desi pista unui atac teorist a fost cea mai favorizata.

Cea mai importanta sarbatoare musulmana

Ramadan (Ramazan), este luna postului si cea mai importanta sarbatoare musulmana. Este a noua luna a calendarului islamic si dureaza 29 sau 30 de zile. Sarbatorirea Ramadanului marcheaza sfarsitul postului si prima zi ce urmeaza dupa Ramadan. In perioada postului (aproximativ 30 de zile) musulmanii adulti se abtin de la mancare, nu fumeaza, nu beau si nu intretin relatii sexuale, de dimineata si pana la apusul soarelui. La apusul soarelui, dupa rugaciunea Maghrib, musulmanii intrerup postul si iau masa numita Iftar, impreuna cu familia si prietenii. Pe toata durata postului, credinciosii sunt indemnati sa se impace cu cei pe care i-au suparat, sa stranga relatiile cu familia, prietenii, sa elimine obiceiurile rele si sa se reevalueze prin prisma religiei islamice. Unele categorii de musulmani pot primi o amanare sau chiar scutire a respectarii postului. Printre acestea se numara bolnavii, femeile gravide, calatorii, copiii mici.

Crestini rapiti, biserici distruse…

O echipa RT Arabic a vizitat al-Khabur, un oras din nord-estul Siriei care a fost devastat de teroristii ISIS, avand populatie majoritara comunitatea asiriana, o minoritate crestina care reprezinta aproximativ 5% din populatia siriana. Anul trecut, 300 de asirieni au fost rapiti de combatantii ISIS si tinuti prizonieri sase luni in Raqa. Ulterior, ostaticii au fost eliberati in grupuri de cate 15 persoane. Combatantii Daesh au demolat cu salbaticie bisericile crestine, intre care si cea mai mare, biserica Preafericitei Facioare Maria. Teroristii au demolat si casele oamenilor furandu-le bunurile, a explicat Sarkon Saleib, locuitor al orasului. De vara trecuta, nimic nu a fost facut pentru a se repara pagubele din al-Khabur, care, practic, a fost redus la ruine de salbaticia jihadistilor.

author avatar
Tudor Borcea
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger