AcasăNewsDe râie mai scapi, de Ponta - niciodată

De râie mai scapi, de Ponta – niciodată

„Pisoiului” nu-i ajung două ministere. Ar vrea patru

Nu cred să existe figură politică mai dezgustătoare decât Ponta. Caută să se lipească cu orice chip de fiecare combinație politică ce-i intersectează drumurile. Când nimeni nu-i taie calea, te trezești că-ți intră-n casă, se așază la masă și te amețește de cap cu un guvern care va face din România un paradis. Pe gratis? Din dragoste de țară? Nici vorbă, pentru că formula lui presupune ca toată lumea să-i susțină candidatul la prezidențiale și, pe deasupra,  să o impună pe soția lui, Daciana, comisar european. Și cred că nu e totul. Ponta nu e genul pe care să-l mulțumești cu un șerbet și un pahar cu apă. La plecare, sigur va pune ochii pe ceva din casă, de care te va văduvi data viitoare.

Pisoiului nu i ajung două ministere Ar vrea patru

De ce atâta agitație? De ce atâta disperare de a încheia o alianță, un pact, un acord fie doar și pentru prezidențiale? Pentru că știe că, în toamnă, Viorica Dăncilă va schimba arhitectura guvernamentală și e mort dacă nu prinde și el măcar un zgârci pe care să-l molfăie până la alegerile din noiembrie. După aia, vede el ce mai găsește de ros.

Și tortul, și fazanul și porcul

Victor Ponta susține că a fost căutat de premier, care i-ar fi solicitat sprijin la alegerile prezidențiale. Așa o fi, dar tot nu-mi vine să cred. Viorica Dăncilă e capabilă de multe gafe, căci bănuiesc că nu și-a epuizat stocul, dar asta ar fi prea de tot. Și, ca să vadă interlocutorul cât de serioasă e, i-ar fi oferit „Pisoiașului” și două ministere după restructurare. Ponta, în stilul lui caracteristic de a nu spune nimic concret, zice că, dacă e nevoie, o s-o susțină pe Dăncilă la prezidențiale. Cum, dacă e nevoie? Păi de ce s-au mai întâlnit, doar așa, ca să-i dea premierul două ministere, de milă că e băiat bun da’ n-a avut noroc? Ponta, spuneam la început, nu se rezumă doar la șerbet și apă dacă vede pe masă și tort, și fazan în aspic sau un purcel de lapte.

Viorica Dăncilă următoarea posibilă victimă a lui Ponta

Vrea și o colaborare parlamentară cu PSD, iar el dăruiește masa cu o majoritate solidă în Parlament. Spune asta de parcă Pro România ar fi al treilea ca reprezentare și ar fi o forță. Strategia lui nu e greu de decriptat. Vrea să se înfigă bine la masa PSD, iar când nu i se vor mai satisface pretențiile, va sparge majoritatea aia solidă și va pleca luând după el și tortul, și fazanul și porcul.

Dragnea e de vină

„Pisoiul” a mai ciocănit și la ușa lui Călin Popescu Tăriceanu, stârnind furia lui Mihai Tudose. Dacă liderul ALDE vrea sprijin, a spus acesta, să iasă de la guvernarea alături de PSD și mai stăm de vorbă. Dar întâlnirea cu premierul Dăncilă a pus capac. Ponta s-a dus acolo fără mandatul partidului ca să negocieze ce?

Nicio negociere fără postul Dacianei Sârbu

„La ce am mai plecat din PSD, că nu am plecat numai din cauza lui Dragnea?”, a răbufnit Tudose. E stilul lui Ponta, de a face numai după capul lui. De remarcat, însă, este tupeul de care dă dovadă. S-a dus la poarta PSD după ce l-a trădat cu ușurința cu care te speli pe mâini. Într-o primă fază, și-a dat demisia prin sms. Sau prin fax, nu mai țin minte. Apoi, varianta a suferit modificări sau îmbunătățiri, în raport de interesele lui. Astfel, a demisionat ba că l-a determinat Dragnea să o facă, ba că PSD nu mai era ceea ce era odată, ba că același Dragnea nu i-a mai oferit o altă perspectivă, ba că l-a ignorat permanent, în fine, de fiecare dată Dragnea a fost de vină. El, niciodată.

Precum marca de scrisoare

L-aș compara pe marele om politic Ponta cu marele om politic Băsescu, dar nu știu să fac diferența între scârbos și mizerabil. În vara lui 2012, peste șapte milioane de români au fost de acord cu demiterea lui Băsescu. A urmat o erată emanată de justiția sistemului ticăloșit, prin care ni se arăta cine e stăpânul și cine-s proștii în țara asta. N-a fost de ajuns. Ponta a ciugulit înțelepciunea de pe buzele lui Barroso și a decretat că mai bine mai stăm cu Băsescu încă doi ani, decât să ieșim din Europa. Cât ne-a costat, am văzut. Cum de ne-a ignorat pe toți Ponta, iar votul nostru a fost aruncat la gunoi?

Codruța Kovesi șefă la DNA cu acordul lui Victor Ponta

Dar de ce credeți că pe el l-ar fi interesat prea mult? Să mai vorbim de pactul de coabitare încheiat între el și Băsescu, pe blat, fără știrea lui Crin Antonescu? Să mai vorbim de lista de 10 puncte pe care a primit-o de la Barroso, cu ce are de făcut dacă nu vrea să-l apuce cu sughiț în timpul mandatului? Mai are rost să discutăm de aranjamentul, în miez de noapte, privind numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, după ce a bătut palma cu Băsescu? „Dreptate până la capăt” s-a soldat cu trimiterea în judecată a 68 demnitari, mai exact14 miniștri și foști miniștri, 39 de deputati, 14 sentori și un membru al Parlamentului European. Dintre aceștia, au fost condamnați definitiv nouă miniștri și foști miniștri, 21 de deputați, șase senatori și un membru al Parlamentului European. Știe el câți proveneau din PSD. Același PSD de care, acum, vrea să se lipească precum marca de scrisoare.

author avatar
Valentin Boeru
7.037 afisari

10 COMENTARII

  1. „Victor Ponta susține că a fost căutat de premier, care i-ar fi solicitat sprijin la alegerile prezidențiale.” Aoleu! Atenție mărită, ochii cât ceapa, nu știi când trădează. Nu uitați că în calitate de conducător al campaniei electorale pentru Geoană a votat cu Băsescu, conform afirmațiilor lui. De fapt, pe fruntea lui scrie mare: TRĂDĂTOR. Nu se poate uita trădarea alegătorilor, când la TV se rățoia la Băsescu, dar prin spate trăgeau sfori împreună.

  2. Persoana mai dizgratioasa ca puie monta pisicul, nu cred ca mai exista pe fata pamantului. Si cu toate acestea, face umbra pamantului; inca.

  3. Romania deverseaza de GUNOAIE umane! ce te mutileaza fizic si psihic! Mutilarea iti este aplicata institutionalizat! de catre -speciali-! se numeste siguranta nationala! ROMSELVISM! Kovesi e exemplarul cel mai reusit!

    Hoti organizati au creat Justitia Moderna cu care aleaarga dupa cei ce nu sunt inca inrolati in gasca lor! Sunt globalizati … asa ca nu ai cum sa iti mai regasesti libertatea!

    Pot sa afirm fara retineri… ca avem un GUNOI de tara! si ca am fost mutilata fizic si psihic de catre ea! Pot sa dovedesc aceste afirmatii!

  4. ponta e un rebut uman,acusi o va injura si pe Dancila,de nu trada jigodia acum era la puscarie alaturi de prietenul lui de ,,afaceri”de la Turceni…Concluzia:feriti-va de ponta…

  5. Baleteaza si el cum stie mai bine! Sa se uite explicatiile pe care ar trebui sa le dea public cel putin ref perioada lui de procuror cand s-a sinucis procurorul.. dupa vizita lui la domiciliul acestuia, cum a ajuns mama dansului prorietara a casei lui Patrascanu, parca.Restul le stie Dl.Basesu care are dosarele tuturor politicienilor din vremea cand era Presedinte.
    Acum sufera ca este pe tusha. Se plimba pe la TVuri vorbeste din amintiri si da sfaturi.
    PRO Romania isi va da cei 5-6% cui va asigura un loc in Guvern macar partidului, adica lui.Iar daca acesta este Johannis nu va ezita sa o faca

  6. Pontălău regele mincinoșilor și Ciorbălău un impostor cu diplomă. Așa popor, așa politicieni !

  7. Postarea m-a uns pe suflet si inca se mai puteau spune multe. Este intradevar cel mai mizerabil politician. As mai adauga si alte dovezi privind lipsa de caracter, ipocrizia dar si prostia acestui individ.Ii acuza pe altii de ceea ce a facut el. In campania electorale prezidentiala il acuza si ironiza pe Johannis ca are 6 case cand el de fapt avea 7 case dar le-a pus smechereste 4 pe numele lui si 3 pe numele sotiei in declaratia de avere. L-a dat afara din partid si din toate functiile pe Mircea Geoana, motivul a fost pierderea alegerilor prezidentiale. El si-a pastrat functia cand le-a pierdut. Il critica pe Dragnea de orice dar tot el spune ca au participat impreuna la petreceri private , partide de tenis, etc. cu Maior si Coldea. Mai mult , spune ca a fost cu Dragnea la acestia sa-i puna pile sa nu fie condamnat cu executare in dosarul Referendumului. Critica tendinta lui Dragnea si a PSD-ului de a acapara Justitia dar Ponta a declarat la un moment dat „Dupa ce vom prelua controlul politic asupra DNA…..” Cine l-a ajutat pe Dragnea in afacerea Teldrum si Lacul Belina, nu Ponta dand HG in acest sens ? Acum critica pana si stabilirea unor pensii speciale dar in 2010 stim ca toate au fost desfiintate de Guvernul Boc si imediat dupa venirea lui Ponta ele au fost reinfiintate si extinse. Il critica pe Dragnea si de apropierea de Israel dar a uitat sa spuna ca pentru reinoirea contractului cu OMV a fugit in Israel pentru consultari si a venit cu o solutie nefavorabila statului roman. Si as putea continua. Faptul ca e si prost o dovedesc unele afirmatii printre care si cele de mai sus dar si altele , ca de exemplu cand spune „Eu stiu multe despre Dragnea si Dragnea despre mine.” sau raspunsul cat se poate de concludent la intrebarea daca a fost ofitter sau agent acoperit. A raspuns „Pai si daca as fi fost nu puteam sa va spun.” Ma intreb ce raspuns ar fi dat daca n-ar fi fost. Nu mai vorbesc de faptul ca , cand a fost in Turcia la operatie s-a pozat idiotul cu medicii turci in pantaloni scurti si nici urma de orteza sau pansament, statea drept ca bradul. Cand a venit in tara abia umbla sprijinit de carje. Este cea mai mare mizerie produsa de
    mediul politic dupa 1989.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger