AcasăNewsDe partea cui este Corina Cretu?

De partea cui este Corina Cretu?

Comisarul european pentru Dezvoltare a uitat de unde a plecat si cum a ajuns intre mai marii de la Bruxelles

Lantul de iubire dintre Romania si comisarul european Corina Cretu a crapat. I-au zanganit zalele si acum se imprastie pe dusumele. De fapt, nu de lantul de iubire dintre ea si Romania cred ca este vorba, ci de cel dintre ea si PSD. Este doar o chestiune de viziune. De aici, tara se vede formata din PSD si restul. De la Bruxelles se vede diferit, Iohannis si restul. In ecuatia asta, PSD nu apare decat cu minus in fata, asa ca nu e luat in calcul decat daca e vorba de pus la colt. Nici discursurile Vioricai Dancila, nici interventiile televizate ale lui Dragnea, Tariceanu sau Liviu Plesoianu nu schimba prea mult situatia. In schimb, cele ale Corinei Cretu arata catre ce se indreapta lucrurile.

Comisarul european pentru Dezvoltare a uitat de unde a plecat si cum a ajuns intre mai marii de la Bruxelles

Miscarea gandita la Palatul Cotroceni si in partidul prezidential, privind-o pe comisarul european, nu mi s-a parut subtila. A fost o fortare a notei pentru a trimite mesajul dorit. Corina Cretu nu a fost vazuta in tribuna oficiala de la parada de 1 Decembrie din Bucuresti. Sau cine stie, o fi fost si n-au gasit-o fotografii. In schimb, apare zambind in compania liberalilor si a presedintelui, la Alba Iulia.

Le mai vine mintea la cap?

Schimbarea asta de macaz poate spune multe, mai ales daca este asociata cu tensiunile existente intre ea si lideri ai PSD. Ceea ce pare doar un meci personal intre ei, denota, de fapt, o fractura intre  partidul care a trimis-o si sustinut-o pentru postul de la Bruxelles si ea. Este o falie care se mareste zi de zi si nu se stie cine va avea puterea sa se catere inapoi sau sa paseasca de pe un mal pe altul. Atitudinea Corinei Cretu pare a fi corecta. A cerut trimiterea de proiecte la Comisia Europeana pentru a fi analizate ca, ulterior, acolo unde se intrunesc criteriile de selectie, sa se aprobe si deblocarea fondurilor de investitii pentru Romania. Dar uite cum romanii au descoperit ca nu prea mai sunt de acord cu banii europeni, ca nu le convin sumele care, zic ei, sunt prea mici si e mult mai rentabil sa se lucreze in parteneriat public-privat. Asa ca scolile, autostrazile si spitalele zac in asteptare pana ce, unora sau altora, le vine mintea la cap sau dau cu banul.

Galceava cu mainile in solduri

Pe de alta parte, se stie, cand lucrezi cu bani europeni nu mai poti lua de acolo nici macar cat pentru un covrig. Esti verificat la sange, pana la ultima pietricica din asfalt sau ultimul cancioc de mortar. Iar asta, hai sa fim cinstiti, nu convine romanilor, obisnuiti sa ia macar un cui de pe santier, pe care sa il duca acasa. De aici si pana la devierea in absurd nu a mai fost mult. Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a ajuns sa acuze alte tari ca s-ar bucura nespus sa ne vada fara autostrazi, dar fara a veni cu explicatii concrete. Nu a fost in stare nici macar sa arate cu degetul o comuna pipernicita de oriunde, darmite sa mai si numeasca o tara care sa ne puna bete in roate. Valcov, „substitutul de prim-ministru”, cum i se spune in anumite cercuri, a declarat ca de la Comisia Europeana am putea primi cel mult 150 de milioane de euro pentru cele trei spitale regionale, nu pentru fiecare in parte, ceea ce ar fi mult sub nevoile noastre. Asa o fi, dar de construit cand le construim, caci galceava asta cu manile in solduri nu spune nimic bun?

Noua Monica Macovei?

Pe fondul acesta, Corina Cretu a prins imediat momentul atacului. I-a reprosat Viorica Dancila ca atat ea, cat si Jean-Claude Junker si Frans Timmermans sunt atacati de membrii partidului de guvernamant, unii dintre ei chiar din guvern. Ca atare, premierul sa spuna limpede daca aceasta reprezinta pozitia oficiala a statului roman. Daca m-ar intreba pe mine, as spune ca da, pentru ca romanii s-au saturat de belsugul adus de Comisia Europeana cu o mana si luat cu doua. S-au saturat sa tot fie pusi la colt pentru orice prostie care le trece prin cap liderilor europeni, cam betivi si lesinati dupa functii si mai bine platite. S-au saturat ca Romania sa fie oaia neagra a Europei, plimbata in lant de Iohannis. In mod evident, Corina Cretu isi apara pozitia si mizeaza pe orizonturi pe care numai liberalii si Iohannis i le pot deschide. Asa se explica si aparitia ei alaturi de acestia la 1 Decembrie. Cu PSD se vede ca a intarcat balaia. Nu-i greu de inteles de ce, in conditiile astea, comisarul european pare ca e pe cale sa devina o noua Monica Macovei. Nu conteaza cum, ci doar cand.

author avatar
Valentin Boeru
3.874 afisari

16 COMENTARII

  1. Mai este ceva de comentat atâta timp cât această Primadona se hlizea cu Timmermans când România era pusă la colț de hiene?
    Că nu ducem lipsa de trădători care ajung acolo și apoi ajung în tabăra dușmanului după ce „își aduc aminte ” ce dictatură este la noi și câtă Democrație acolo!
    Caricaturi!

  2. Daca o durea undeva de tarisoara ei,actuala colonie uie,facea ceva pentru ea.Totusi a facut ceva,s-a urinat pe interesele nationale,ca asa este moda zicerii,apoi a tradat partidul care a dus-o in parlamentul ieuropean si acum face parte din mercenarii stapanilor coloniei.Sigur a aflat ca nu mai este pe listele ciumei rosii si spera sa fie introdusa pe listele ciumei portocalii+galbinarei,o va lua in freza si va ramane acolo unde este rost de euroi,intr-o functie in aparatul birocratitiei uie.Neamul asta prost(la caracter) romanesc ne bantuie de peste doua mii de ani cu tradari,lasitati si vanzari pe un pumn de arginti.

    • Boieri vanzatori de tara au fost dintotdeauna in tara asta.
      Mai inainte, inchinau tara turcilor, tatarilor, lesilor, austro-ungarilor, acum, mai nou, asa-zis Europei unite. Inainte, luau pesches, acum sunt forme moderne, gen conturi bancare, off-shore-uri.
      Rusine lor! Virtute noua pentru ca ii suportam!

  3. Dorele , daca 133 DE EURODEPUTATI SOCIALISTI au votat Rezolutia inseamna ca problema este in ograda coalitiei de la guvernare , este inutil sa ne mai fandosim aruncand magareata pe unul si pe altul , coltul de hiene si caricaturile se stiu unde sunt . PSD ul a ramas cu gioarsele , socialistii zdraveni la cap si de buna credinta se dezic categoric fata de simulacrul guvernarii , isi dau demisiile in lant pentru ca nu se regasesc intr-un partid anti-democratic si corupt pana-n maduva oaselor . Societatea evolueaza , este in continua schimbare , cu sau fara OUG de amnistie si gratiere PSD este in picaj liber si la cote de avarie . Suntem in luna decembrie , nu aduce ora ce aduce clipa , buboiul e copt , sa se sparga odata si sa ne apucam sa recladim Romania dupa acest nefericit accident al istoriei romanesti !

    • Practica asta de smenar, de a schimba sensul, pana si a unei legi, oficializata la ICCJ, preluata si „imbunatatita” de fanii opozitiei la orice o sa ne scoata din UE (nu acum, ca mai sunt de preluat ostil si „amical” niste resurse), nu PSD-ul, oricat de diletant ar fi el. In PE sunt nazisti, comunisti, sorosisti si toate insailarile astea au locul lor, dar mai ales sunt la mare cinste coruptii, important e sa dai mita potrivita ( Basescu stie si Barosso, doveditul, e bine merci). Rezolutia e impotriva Romaniei si indiferent cat de dureros si cate minciuni sunt vehiculate acolo, concluzia e „pe bune”!. Ce, naiba stat de drept ai cand clasa politica e la comanda SRI. Apoi, SRI, fiind o structura militara rezulta ca avem, de ani buni, o dictatura militara. Ultimul argument, cum sa iei in serios o tara ai carei (multi) parlamentari sunt, constant, impotriva ei, sunt usor de cumparat, sau si mai grav sunt manati de ura patologica?! Ce tara e aia care-i plateste pe unii s-o injure (ca banii lor de indemnizatii vin si de aici)?! Cam asta e concluzia si din pacate, idiotii utili ingroapa, din nou, Romania…
      P.S. Cred ca suntem cel mai politizat neam, pe modelul PCR, romanul nu mai poate avea o abordare proprie a realitatii, trebuie sa fie sau „ciuma rosie”, sau „ciuma bruna”, asa ca sa nu mai avem pretentii de obiectivitate de la straini, carora le prieste „jocul” asta bolnav…

  4. Ca si la Firea, motivatia principala a „razbelului” cu familia care a crescut-o si inzestrat-o e umoarea personala, explozia hormonilor la ideea pierderii dregatoriei, sau al avantajelor posibile….Ca orice roman alaptat la tzatza comunist-securista, ea a invatat-o pe aia cu „intoarcerea armelor” cand te avantajeaza si important e sa fii cu invingatorii. Nici ea si nici Firea n-au habar de doctrine socialiste, sau, macar sociale, important e sa se aseze ele pe cat mai multe perne. Cand s-au „strecurat” in partid au facut-o pe calcule meschine, de parvenire, apoi, cand partidul le-a inaltat in dregatorii au hotarat ca totul a fost pe „muncusoara” lor. Nicio deosebire, ba, parca Firea e mai onesta, ca ne-a povestit de unde a plecat si cata ambitie are sa „razbeasca”. La Corina Cretu nu e nicio surpriza, dezgustator e doar „interesul” opozitiei, care, neavand niciun program tot incearca sa darame guvernul cu „refuzatii” astia…”uitand” cum o desfiintasera in scandalul (internsational!) cu e-mailurile „scurse” in public (un om face puscarie grea si pentru ca „socialista” asta a pus „umarul”). Despre caracterul ei, n-ar fi mai nimic de zis, ea a aparut pe piata direct „consilier prezidential” si a functionat multa vreme pe langa familia Iliescu, dar, din acea perioada nu stiu daca-si aminteste cineva vreo iesire publica in favoarea omului care a facut-o om, indiferent cat de absurde erau acuzatiile ea ramanea neutra, toate iesirile ei publice fiind „sa fie bine, sa nu fie rau”, iesirile ei veninoase fiind tot o „legare de scaun” si razbunare personala ca nu i se face statuie…Sa te fereasca Dumnezeu de amaratele astea, care au dat de gustul savarinei! Si da, cred ca e pe model Monica Macovei, „intoarcerea” ei s-a facut si pe bani, pe ascunderea biografiei, pe „slabiciuni omenesti”, junghiuri, gen, deci are muuult de pierdut…

  5. Mizantropule , pentru cine bat clopotele ? Te uiti ce se intampla acum in Parlament de oracaie si si-a dat cu lipici pe scaun Iordache ? Luni , alti 2 deputati si un senator pleaca la Pro-Romania , raman descoperiti si vor pierde Camera Deputatilor .Urmeaza razbunarea lui Firea , Tudose , Neacsu , Stanescu , Tutuianu , Ciolacu , e inceputul sfarsitului pentru tabara Dragnea ! Lasa vrajeala , PSD-Ponta a trimis-o comisar european pe Corina Cretu , PSD-Dragnea o injura si o acuza de minciuna , PSD-Nastase a finalizat negocierile de aderare a Romaniei la U.E , PSD-Dragnea este vazut ca un real pericol pentru statutul european al Romaniei . Cu ce s-a ales Polonia dupa 3 ani de populism , promovare a iliberalismului si conflict cu Uniunea Europeana ? Cand a vazut ca e groasa , PiS , prin Zbigniew Zlobro , ministrul polonez al Justitiei , ISI RECUNOASTE INFRANGEREA SI REINCEPE PROCESUL DE RESTAURARE A STATULUI DE DREPT ( ” NE VOM INDEPLINI TOATE OBLIGATIILE FATA DE UNIUNEA EUROPEANA ”). Ce ar insemna ca Guvernul Romaniei sa plateasca penalitati de un milion de euro zilnic pentru refuzul de a implementa recomandarile Comisiei de la Venetia in legislatie ? Regimul Kaczynski S-A PREDAT IN FATA UNIUNII EUROPENE , este o victorie a societatii civile din Polonia SI UN SEMNAL CONSISTENT PENTRU LIVIU DRAGNEA SI PSD CA DRUMUL PE CARE AU PLECAT ESTE FARA SUCCES SI FARA INTOARCERE . Votarea Rezolutiei este primul pas catre activarea Articolului 7 , UN PROCES LA CURTEA EUROPEANA DE JUSTITIE CU O DECIZIE IMPOTRIVA ACTUALULUI REGIM DIN ROMANIA AR ECHIVALA CU ARUNCAREA IN AER A PSD PENTRU TOTDEAUNA !

    • Mai, mie mi-e frica. Nu pentru mine, eu sunt departe, la adapost, dar voi, astia manipulatii de cateva lozinci, sunteti pe cale sa repetati istoria. Daca ati sti sa cititi si ati si vrea asta, v-ati deplasa la una din cele trei (trei, nu una ca in Finlanda!) biblioteci nationale, de nivelul celor din Roma, Paris, Madrid….si ati citi presa vremii, de dupa debarcarea bolsevicilor. Pentru ca, ce sa vezi, practicile useriste sunt copiate dupa cele ale comunistilor „ilegalisti”, generatie spontanee la aparitia tancurilor sovietice, au aceeasi abordare impertinenta, aceeasi lipsa de respect, acelasi dispret fata de legile romanesti si de romani, aceleasi „abilitati” de smen politic. Voi ati preluat numai partea cu „sovietizarea tarii”, dar asta nu s-a facut numai cu tancurile, s-a facut cu multa tradare, cu mult oportunism si mai ales cu multa nesimtire criminala. Ce s-a intamplat astazi in Parlamentul Romaniei devoaleaza adevarata identitate a zaverei nationale de vreo doi ani incoace si da, aveti dreptate, rusii sunt in spatele tuturor relelor, numai ca rusii sunt cu Turcan si cu Iohanis si cu prostii aia care se aliniaza in spatele lor crezand ca-i duc astia-n occident. Cum, naiba de tocmai amicul lui Coldea, care i-a oferit astuia de-o ciorba la universitatea aia care scoate plagiatori numai 4% (ca e ca la virgine, daca e curva numai 4% se pune ca-i neatinsa!) si o individa cazuta in admiratie pentru Kill BilL al politicii (aflata, intamplator, un pic in puscarie), cu studii temeinice in Moscova si alaturi in toate de regimul hot al lui Basescu au pus la cale mizeria aia de-i zic unii puci, ceilalti inca nu s-au hotarat…Ca in orice republica a procurorilor, legile si regulamentele se fac in Parlament, dar se interpreteaza la berarie, ce conteaza procedura, au venit aia cu „buhaiul” si s-au proclamat majoritate, da-o dracu’ de democratie si de lege! Daca le „iesea” urmau arestarile de noapte si volga neagra, ca asa s-a procedat si la distrugerea partidelor istorice…Numai voi, astia orbiti de o ura care nu-i a voastra nu vedeti noile aliante geopolitice, nu stiti ca Merkel e aliata lui Putin si ca austriecii care detin bancile si mare marte din resursele Romaniei sunt emisari ai rusilor , prietenia cu Putin, la cel mai inalt nivel, fiind aproape intima. Poate il intreaba cineva pe Iohanis cum se simte oligarhul rus care i-a finantat campania…Tampeniile astea pe care le debitati cu Comisia de la Venetia, cu recomandarile UE sunt luate pe nemestecate, nici nu stiti cu ce se ocupa organismele de care vorbiti, luati un document politic si vi-l asumati desi nu v-a obligat nimeni…Mai, voi nu vreti o tara „ca afara”, ca „afara nu v-ar primi nimeni mai departe de cusca portarului, acolo, daca e interesul tarii nu exista opozitie, uitati-va la francezi, se omoara in tara, fac revolutie, dar, niciodata, opozitia la Macron n-ar cere pedepsirea Frantei, numai sa pice Macron, nu e problema ca n-aveti anvergura europeana, se-ntampla, dar, voi vreti sa ramaneti aceeasi mujici umili care au intampinat cu flori tancurile sovietice, v-ati impuscat caii ca va promiteau aia tractoare si v-ati insusit practica denuntului, ca „asa era vremea”, numai aparent ati schimbat locul icoanei, ca pamantul e rotund…
      P.S. E ultima data cand mai incerc sa vorbesc cu de-alde voi, am si eu niste limite, dar, nu-ti face griji pentru PSD, astia nici n-au nevoie de campanie electorala, Iohanis si opozitia lucreaza pentru ei. De-aia nici nu se intrebuinteaza, ca de doi ani opozitia n-a prezentat nimic, niciun program, nimic constructiv, numai jigniri si scandal si romanul tine cu „victima”, nici asta n-ati invatat-o…Mai grav e ca oameni niciodata aliniati politic, nevotanti din principiu au hotarat sa fie cu PSD-ul, pentru ca ei chiar cred in valorile de „afara” si ceea ce vedem zilnic la reprezentantii opozitiei (parca-i trimit la TV sa se faca de ras!) iti da fiori…

  6. Document-bomba ! S-a dat Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare , modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene . NU SE MAI MARESC PENSIILE ! SE INGHEATA SALARIILE !

  7. Pesedista Cretu nu spune decât cât de prosti sunt pesedistii ce nu iau un cent de autostrăzi din fonduri. Probabil nu se poate fura ca îl lua Casuneanu Pinalti și alți regi de autostrăzi ca Victoras Micula care la examen vine cu elicopterul iar politia lui tanti Dan nu are licență sa ridice permise de elicopter la copii de bani gata.

  8. In concluzie finala,fosta tiitoare a lui ilici iliescu,aia cu cretu la plimbare este de partea banului si nu este vorba de roni ci de euroi.

  9. Corina Cretu ca multi altii isi bate joc pur si simplu de de galbejitul penibil de la teleorman. Asta pentru ca individul se cere luat la misto, un cadavru politic care se se crede mare lider vizionar printre accesele de paranoia. Cu sau fara amnistie (oare va avea curajul sa o dea?) galbejitul este in metastaza politica. Prietenii i-au scris deja necrologul, printre ei si Corina Cretu care isi asteapta locul ca viitor prim ministru imediat ce galbenare pica

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger