AcasăNewsDe miercuri revin PLOILE: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani!

De miercuri revin PLOILE: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani!

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 21 aprilie – 4 mai, iar vestile nu sunt tocmai dintre cele mai bune. Meteorologii se asteapta la o revenire a ploilor in intervalul urmator.

In BANAT, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal in aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 22 – 23 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani, vor fi oscilatii termice, dar in general valorile termice se vor situa intre 19 – 21 de grade. Minimele termice nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 11 – 12 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul celor normale pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8 – 9 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta.

Pentru CRISANA meteorologii anunta vreme calda la inceputul intervalului de prognoza, cu valori maxime in medie de 22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, sunt de asteptat oscilatii termice in general in jurul mediilor climatologice specifice, termometrul aratand 18 pana la 20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 10 – 11 grade, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8 – 9 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine si aici ridicata, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante.

In TRANSILVANIA, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor in crestere de la 20 la 22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor scadea pana la 17 – 19 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata in aproape toate zile intervalului de referinta.

In MARAMURES, vremea va fi calda in primele zile, cu o medie a maximelor de 21 – 22 de grade, apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, de 17 pana la 19 grade. Sunt de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante, cu precadere la sfarsitul primei saptamani.

Pentru MOLDOVA, vremea, in primele trei zile, se anunta calda, cu medii ale temperaturilor in jur de 21- 22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scadere, in medie, spre 18 – 16 grade – temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o incalzire usoara a vremii, maximele termice urmand a se situa in jurul unei medii de 19 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata in fiecare zi, incepand cu data de 22 aprilie, iar in intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

In DOBROGEA, maximele se vor situa in jurul unei medii de 19 grade in primele trei zile ale intervalului si din nou in perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind usor mai ridicate decat temperaturile normale ale perioadei. In restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor inregistra temperaturi maxime in medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice.

In MUNTENIA, temperaturile se vor situa in jural a 22 de grade in primele trei zile si spre 19 grade in intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi sa creasca usor la 21 de grade, valoare in jurul careia se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Intre 23 si 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ va fi in jurul datei de 23 – 25 aprilie, precum si in zilele de 26, 27 si 29 aprilie.

Pentru OLTENIA meteorologii anunta temperaturi maxime in scadere, de la o medie de 21- 22 de grade in primele trei zile, spre aproximativ 18 grade in intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, incepand din 30 aprilie si pana in data de 4 mai, sa se situeze in jurul valorii de 20 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor pe arii mai extinse si izolat, posibil, mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 23 – 30 aprilie, iar in rest ploile se vor semnala sporadic si vor fi slabe cantitativ.

La MUNTE, in primele zile ale intervalului, incalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12 – 14 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitatti de apa mai insemnate, cu precadere in
jurul datelor de 24, 26 si 28 aprilie.

Foto: ploiestiri.altphel.ro

author avatar
Alina Costache
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger