AcasăNewsDe la vârful CCR: „Impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională!”

De la vârful CCR: „Impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională!”

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, avertizează că impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională.

„Mereu se pleacă cu propuneri după ureche și apoi se miră de ce nu trec legile la CCR. De ce nu trec? Că sunt făcute după ureche. De ce credeți că numai pensiile peste 10.000 de lei pot fi impozitate cu 90%? Sunt și salarii peste 10.000 de lei și acestea pot fi impozitate. Mai sunt și probleme de etică. Oamenii aceștia au fost ademeniți să iasă la pensie mai devreme și acum vii să le tai pensiile? Legea nu este constituțională câtă vreme se aplică numai la o anumită categorie de pensionari.Dacă vor să facă asta și să treacă de Curte, trebuie să impoziteze și salariile în același fel”, a declarat Zegrean la România TV.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
717 afisari

12 COMENTARII

  1. Nu e impozit tatae. E taxa de solidaritate cu restul pensiilor. Se scoate 2 mld si pt bunata strabunata sa ia si ele la aia 600 roni inca 100.

  2. BAI MOSULICA DAR DIFERENTA INTRE PENSIA MINIMA SI CEA MAXIMA CARE E DE PESTE 1000 DE ORI O FI MORALA , O FI NORMALA ??? (d.p. v constitutional e cum vrea MAFIA care a capturat RO dupa 1989 ) . NU TI SE PARE CA, CU O ASA JUSTITIE SUNTEM IN LUMEA A TREIA???

  3. Augustin Zegrean nu se impune a se pronunța în cauză întrucat această proiect îl vizează si pe acesta si nu poate fi obiectiv, în concluzie părerea sa nu se impune a fi luată în considerare!!!

  4. @Opinați că aceia ce se pensionează din magistratură și din insutuțiile de forță ar trebui să primească la pensionare și câte o vacă sau 10 oi, pentru suplimentarea veniturilor, în loc de pensie suplimentară la pensia de serviciu, pe care să le întrețină pentru a-și completa veniturile, așa cum și domnul Toni Greblă a oferit un exemplu când era pe la CCR și chiar și Vasile Marica,? Considerați că nici judecătorilor de la CCR nu li s-a cuveni mai mult de o vacă sau 10 oi, pentru aplicarea unitară a legii, ? Remarcați și că, probabil, pentru veniturile obținute de la 10 oi sau de la vacă nu s-ar mai pune nici problema impozitării, Codul fiscal încurajând activitățile din domeniul zootehnic, ?

  5. @Remarcați deci că ar fi despre răsplătirea muncii depuse, chiar și după pensionare, acordată categorilor profesionale la care face referire articolul, ?

  6. Acest ”virf” al CCR, juristul de CAP, cu pensie de handicap , e tocmai bun de folosit pe post de fosa septica !!!
    O javra ardeleneasca !

  7. Acest ”virf” al CCR, juristul de CAP, cu pensie de handicap , e tocmai bun de folosit pe post de fosa septica !!!
    O javra ardeleneasca !

  8. Asta-i vina lui Lia. Cat a tinut de minister nu a facut nimic sa reglementeze pensiile de lux de saracime. Cum pla sa nu-ti permiti la 40.000 lei un kil de visine ? cu 12 lei kilu. Nu si restu.

  9. @Apreciați că și domnul Zegrean, care este pensionat de mai multă vreme, ar trebui să beneficieze de vacă sau oi pentru rotunjirea veniturilor de pensionar, din pensia pentru munca prestată, pe lângă pensia de invaliditate despre care se zicea că ar beneficia, ?

  10. @Remarcați că și faptul că Traian Băsescu sprijinit de ministrul Flutur și ministrul Daea, sprijiniți probabil și de SPP, STS, S(…) cine mai ști ce, au făcut promovare la oi și prin Bucovina și pe la Timișoara și pe la Guvern, etc., ?

  11. Nea Caisă, cum rămâne cu „Orice venit se impozitează” ?. Am înțeles, legea e numai pentru populime, scuze !

  12. Da la erata Petrov de ce a impozitat 7,4 mil de romani fratele de ochi? Poate se face o ancheta militara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger