AcasăNewsDe la Londra: Premierul britanic Boris Johnson vrea să-i audă glasul președintelui...

De la Londra: Premierul britanic Boris Johnson vrea să-i audă glasul președintelui Iohannis la telefon

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunțat, în direct la televiziuni, că Guvernul din Marea Britanie i-a solicitat președintelui Iohannis o convorbire telefonică, care ar putea avea loc chiar în această săptămână.

„Din câte știu eu, partea britanică a solicitat chiar și o convorbire telefonică cu președintele României, care ar putea să aibă loc într-o perioadă foarte, foarte apropiată, poate chiar în această săptămână. Și premierul Boris Johnson este supus unui anumit tip de presiune a opiniei publice interne. El trebuie să livreze un plan de ieșire și în același timp să aibă în vedere că majoritatea funcțională în Camera Comunelor este poate chiar mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi decât cea din România. La ora aceasta, cred că Guvernul din Marea Britanie are un avans de un vot”, a afirmat Dan Mihalache, în emisiunea Dosar de politician moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat dacă președintele Iohannis ar putea pleca într-o eventuală vizită în Marea Britanie, Dan Mihalache a răspuns: „Nu. Vă spun și de ce. Deocamdată situația politică din Marea Britanie este și ea destul de fluidă, după cum foarte fluide sunt și negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexitului. Atunci, sigur că valoarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menținem nivelul relațiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exercițiu, care la această oră ar putea fi mai degrabă de imagine. Contactele sunt bune”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc