AcasăNewsDe la Burebista încoace: Tragedia românilor morți printre strugurii din Spania, la...

De la Burebista încoace: Tragedia românilor morți printre strugurii din Spania, la Bodega Paniza

Nenorocirea celor doi compatrioți aflați la muncă s-a petrecut într-o presă de struguri, la o cramă din Spania. Un al treilea bărbat, spaniol, care a fost preluat de un elicopter medical în stare gravă, a decedat şiel după câteva ore, la spital.

Sursa foto: Facebook

 

Accidentul de muncă a avut loc dimineaţă în jurul orei 9:30, când doi români şi un spaniol, angajaţi ai unei firme din Zaragoza, au intrat într-un recipient de 4 metri adâncime în care se storc strugurii, la Bodega Paniza, o cramă locală.

Ceilalţi lucrători ai cramei i-au strigat de mai multe ori pe cei trei, fără să primească vreun răspuns, şi atunci au dat alarma. Cei doi români au fost scoşi în după-amiaza zilei de marți fără suflare din presa de struguri  pe care începuseră să o curețe și să o recondiționeze de dimineață. Unul avea 33 de ani, celălalt 44 de ani. Colegul lor iberic a fost dus la spital cu un elicopter, dar a murit şi el în dimineața zilei de miercuri, scrie publicația spaniolă Heraldo. Cauza morţii, cel mai probabil, este intoxicarea cu monoxid de carbon, de la resturile de vin rămase în presă.

Geograful grec din Antichitate, Strabon, a consemnat că Burebista, primul monarh cunoscut al geto-dacilor, a reușit să își înalțe regatul impunând supușilor săi „abținerea de la vin”. Însă acest lucru s-a putut face numai prin aplicarea sfatului lui Deceneu, sfetnicul său. Consilierul regal a îndemnat la arderea viilor „geților”, care, se pare, își petreceau mult din timp printre aceste recolte.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
600 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger