AcasăNewsDe la anul, Parisul va deveni “Micul Bucuresti”

De la anul, Parisul va deveni “Micul Bucuresti”

Presedintele francez, socialistul Francois Hollande, a luat niste decizii care vor transforma Parisul in „Micul Bucuresti” de altadata.

Nu va ganditi la perioada interbelica! E vorba de Bucurestiul din „epoca de aur” a lui Ceausescu,  un oras mohorat, intunecat noaptea ca o padure. Suparat ca judecatorii i-au respins „taxa pe milionari”, Hollande e hotarat sa scoata bani din… „sobrietate”. Si din economisirea energiei, prin stingerea luminilor pe timp de noapte! Parisul va fi prima victima a acestei decizii, operatorii de turism fiind de parere ca „orasul luminilor” nu va mai avea niciun chichirez si nu va mai exercita nicio atractie. In consecinta, nici economia nu va avea de castigat.

Ministrul francez al Energiei, Delphine Batho, a elaborat un proiect de economisire a energiei, aplicabil din 2013, prin „stingerea luminilor in cladirile publice, birouri, magazine, in primele ore ale diminetii, intre orele 1 si 7 dimineata!” Regula urmeaza sa se aplice in toate orasele si localitatile din Franta. „Aceasta decizie va salva energie si bani si va demonstra totodata sobrietate”, spune Batho, de parca Parisul prin sobrietate a devenit legendar! Hollande crede ca nu exista alta solutie ca Franta sa-si eficientizeze sectorul energetic cu 20% pana in 2020, asa cum s-a angajat.

Franta, Parisul in special, atrage anual milioane de turisti. E cunoscut ca „Orasul luminilor”. Ce e de facut? „Unul dintre principalele obiective ale noastre este sa schimbam mentalitatea culturala”, spune Batho intransigenta. „Trebuie sa aratam sobrietate in consumul de energie”. Raman 300 de biserici, poduri si monumente, care pot fi vizitate la lumina… zilei!

author avatar
Adina Mutar
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger