AcasăNewsDe la 1 iunie se redeschid terasele. Se va putea merge la...

De la 1 iunie se redeschid terasele. Se va putea merge la plajă și la spectacole în aer liber

Decizii de ultimă oră anunțate de la Cotroceni, după ședința de joi la care au participat șase miniștri și secretarul de stat Raed Arafat.

Klaus Iohannis a fost cel care a ieșit în fața presei pentru a trece în revistă „câteva vești pozitive” cu privire la măsuri de relaxare așteptate de români, după lunile de restricții impuse de autorități în lupta contra noului coronavirus.

Astfel, din câte a anunțat președintele, de la 1 iunie se vor redeschide terasele – evident, cu măsuri speciale, inclusiv de distanță la nivel de amplasare a meselor, de cel puțin doi metri, dar și cu o limită de patru persoane la o masă.

Tot de la 1 iunie oamenii vor putea merge la plajă, de asemenea respectându-se reguli de distanțare – de această dată la nivel de scaune amplasate pe nisip.

De asemenea, începând cu prima zi a lunii viitoare, se va da liber desfășurării spectacolelor în aer liber. Condițiile sunt să nu fie mai mult de 500 de spectatori. Aceștia vor sta pe scaune amplasate la o anumită distanță, urmând să existe un „control foarte strict la intrare și cu respectarea tuturor normelor de igienă”, din câte a precizat președintele.

Și tot de la 1 iunie, deplasările în afara localităților se vor putea face fără declarația pe proprie răspundere – fie că deplasarea se va face pe jos, cu mașina ori cu bicicleta.

Competițiile sportive – în cazul sporturilor care se practică în aer liber, nu și cele de contact – se vor ăutea relua începând cu prima zi a lunii viitoare. „Competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a subliniat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romanii sunt in urma noastra , eu sunt relaxat pe malul stang al Nistrului , am inteles ca s-a trecut de la 1 mai la faza ultra , am voie deja sa fac baie echipat si sa stau la plaja in costum de protectie tip pufoaica – pantalon bufant vatuit , caciula cu urechi si vizeta . Terasele abunda daca improvizezi , fac incetisor focul putintel mai departe de boscheti , pun o tabla si frig stevia . Mmmm , o bunatate , cafea nu beau de fel , mai ling si niste ulei de baie de la motorul molotovului amestecat cu picaturi de la teava de esapament si otarica de spirt medicinal si nici nu realizez cat de repede a trecut weekend-ul perfect . Eu nu am avut nevoie de declaratie , nu raspund penal , am carnet rosu cu dunga , am prieteni , ma cunosc toti soferii de pe ambulantele ospiciului , daca recidivez si ma salta infirmierii nu-mi pasa , sunt multumit ca m-am bronzat . Pupici !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger