AcasăNewsDe fata cu Dancila, Cuc i-a cerut directorului CNAIR sa rezilieze contractul...

De fata cu Dancila, Cuc i-a cerut directorului CNAIR sa rezilieze contractul pentru DN73

Dupa ce in ziua precedenta anunta – pe fondul celor constatate in timpul vizitei facute pe santier -rezilierea contractului si reluarea licitatiei pentru varianta ocolitoare a orasului Tecuci, ministrul Transporturilor a luat o decizie similara, de aceasta data in judetul Brasov.

S-a intamplat tot in urma unei constatari facute pe santier, de aceasta data luni dimineata, la proiectul de constructie a DN 73, contract semnat inca de acum opt ani.

Razvan Cuc a anuntat hotararea sa de fata cu premierul Dancila, aflat in vizita de lucru impreuna cu ministrii Cuc si Pintea, in judetul amintit. Ministrul Transporturilor a explicat si argumentele pentru care s-a ajuns sa se ia aceasta decizie, reprosand public lipsa mobilizarii pe santier din partea constructorului. ”In urma cu o luna de zile, faceam o vizita de lucru in judetul Brasov si unul din obiectivele pe care le-am vizitat atunci era DN 73, care incepe de la Pitesti si se termina la Brasov. (…) Am spus constructorului respectiv ca vreau sa vad o mobilizare corespunzatoare, pentru ca este un contract semnat din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat si nu mai avem de ce sa asteptam si sa tergiversam din cauza unei proaste mobilizari ale  unor constructori care nu au inteles ca in Romania nu se vine doar cu o mapa si cu un laptop, ci trebuie sa ai si utilaje, si forta de munca angajata in Romania. Asadar, conform graficului pe care firma respectiva si l-a asumat la vizita precedenta, trebuiau in acest moment sa aiba in santier 190 de muncitori si 71 de utilaje. Azi dimineata (…) m-am dus sa inspectez, doamna prim-ministru, si am constatat cu stupoare ca in santier erau 11 utilaje si doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza, doar cand se anunta vizita ministrului sau a doamnei prim-ministru, nu mai poate fi tolerat. Ori lucreaza asa cum si-au asumat in contracte, ori, daca nu, asa cum am spus si pana acum, vor pleca acasa (…) Domnule director Neaga, va rog frumos sa reziliati contractul acestei firme neserioase si stiti care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmati”, a sustinut seful de la Ministerul Transporturilor.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger