AcasăNewsDe cine se teme cuplul Marga – Duda?

De cine se teme cuplul Marga – Duda?

Nicolae, iubit si fara malacii de la SPP

Pentru regalitatea romana, 2017 a fost un an trist. In iulie s-au implinit 90 de ani de la decesul Regelui Ferdinand, Regele Unirii si al romanilor de pretutindeni (20 iulie 1927). In decembrie, ne-a parasit si Regele Mihai, primul si singurul Rege al Romaniei uns de catre Biserica Ortodoxa… In acest doliu aproape continuu, mostenitorii Casei Regale se apara de atingerea poporului cu malacii SPP care le gafainde-le-n ceafa.

Nicolae iubit si fara malacii de la SPP

Tinand cont ca, in Romania, nu s-au mai organizat funeralii regale de 90 de ani, ceremoniile de inhumare a Regelui Mihai s-au desfasurat incredibil de bine. Desigur, daca pui alaturi poze de la inhumarea lui Ferdinand si de la cea a Regelui Mihai observi cat de saracacioase sunt uniformele Batalionului de Garda (infiintat pe picior, in 1992) si a militarilor de azi, eleganta unui afet de tun tras de cai si nu de un blindat fara suflet, ba chiar si a tunurilor clasice si nu a tevilor de puscat salve instalate la Curtea de Arges. Dincolo de asemenea carcoteli, insa, in ansamblu, maretia ce i s-ar fi cuvenit pe viata Regelui nostru a fost bine sugerata. Mai ales  pentru o republica supta de saracie si condusa la intamplare de o gasca de nepregatiti care isi ascund originile de ciordaci in spatele unor costume cumparate prin rapt din banii publici. Dar, ce sa facem, avem ce ne-a placut: exploatarea romanului de catre antiromanul necalificat.

Revenind la funeralii, am inteles ca organizarea a fost girata de Gelaledin Nezir, ofiter care si-a pus expertiza in slujba in MAI,  MapN sau in Ministerul Justitiei, domn care merita felicitarile romanilor.

Cat despre prezenta la funeralii, dincolo de reprezentantii straini, care izbeau prin tinuta, eleganta, atitudine si alte caracteristici ale unor spirite cu adevarat libere, nu putem sa nu mentionam modul de a privi al principesei mostenitoare. Rareori a vazut sticla televizorului astfel de uitaturi pline mai degraba de ura decat de durere. Privind la dansa un copil si-a intrebat tatal „de ce e furioasa doamna?” si o tanara a concluzionat simpatic: „mi-e mila de Duda”.

Acum, asa ca neofit in ale terorismului, ma tot intreb de cine se teme cuplul mostenitor de se strofoaca SPP-ul sa tina poporul departe de ei. Nicolae a coborat singur, cu iubita, printre romani si a avut parte numai de incurajari si vorbe frumoase. Imitand gestul, principesa Margareta si cetatenul Duda au descins in plebe paziti mai ceva ca Trump. Romanii, mai putin bosevizatii, au iubit mereu Casa Regala. Cine ar voi sa le faca vreu rau si de ce? Daca nu poti merge printre supusii tai fara frica, ce fel de membru al Familiei Regale te poti numi? Altfel zis, daca te feresti de ura neamului, ce pretentii la a-l servi mai poti avea? In acest secol, un suveran neiubit de supusi nu mai are cum a fi monarh. Bref, Nicolae a dovedit simplu ca este iubit de neam. La el e invers, poporul l-ar apara la nevoie de sepepisti, ca si pe bunicul sau, marele Rege Mihai.

author avatar
Andrei Coman
2.268 afisari

2 COMENTARII

  1. A fost „uns” pentru ca nu aveam Parlament si Constitutie, fiind suspendate.
    Carol II nu a abdicat niciodata,el transferand prerogativele maresalului Antonescu. Deci mai usor cu ocolirea adevarului.

  2. stim ca aveti temă cu spp-ul , dar casa regala nu a avut protectie de la spp, ci de la o firma privata, asta pentru adevar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger