Cauta

De ce zâmbește Wall Street când economia se prăbușește

Pandemia a lovit economia americană, distrugând brutal peste 20 de milioane de locuri de muncă, micșorând profiturile corporative. Cu toate acestea, după o scădere din martie, Bursa din New York a recăpătat optimismul.

Indicele său emblematic, Dow Jones Industrial Average, și-a revenit deja cu peste 30% de la cel mai scăzut nivel pe 23 martie, când spitalele au intrat în panică pentru afluxul de cazuri grave de Covid-19 și când Statele Unite impuneau restricții drastice paralizând activitatea întreprinderilor de toate dimensiunile. Cifrele de ocupare a forței de muncă pentru lunile următoare sau rezultatele corporative ale trimestrului doi „se vor înrăutăți”, dar „Wall Street are ochii fixați pe orizont”, a declarat Sam Stovall, expert la compania de cercetare a investițiilor CFRA. În acest sens, investitorii sunt încurajați de recuperarea treptată a activității economice, atât în ​​Asia, în Europa, cât și în anumite state americane. Guvernul SUA a cheltuit, de asemenea, sume astronomice pentru a încerca să diminueze șocul economic, iar brokerii de pe Wall Street se așteaptă ca bacna centrală a SUA să continue să injecteze miliarde de dolari pentru a se asigura că piețele funcționează normal. Bancherii Statelor Unite cred că Fed va trebui să ia noi măsuri excepționale pentru a însoți revenirea la creșterea celei mai mari economii din lume. O sarcină eroică într-o țară în care rata șomajului a atins deja 14,7 la sută în aprilie – cifră care este aproape sigur o subestimare.La rîndul lor, investitorii vorbesc de o revenire a profiturilor începând cu 2021, mizând pe strategiile de deblocare ale țărilor dezvoltate.În al treilea rând, giganții tehnologici, care beneficiază de telemuncă, ocupă un loc foarte important economie: Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet și Facebook reprezintă acum aproximativ 20% din S&P 500,  indicele care reprezintă cele mai mari  companii de pe Wall Street. „Investitorii își realocează banii în favoarea acestor companii,  deoarece favorizează cele mai bune marje și, de facto, greutatea lor este consolidată”, notează Guilhem Savry, șeful cercetării macroeconomice la Unigestion. De asemenea, “pieţele europene şi-au revenit”, a subliniat la rândul său Alexandre Baradez, analist la IG France.“Creşterile înregistrate pe bursele europene au dat un impuls Europei”.

Ultimele stiri

  • Burse, non-competiție și ipocrizie
  • Schimbări uriașe în boxul olimpic! Cum se va face verificarea de gen
  • Circ politic în SUA: Partidul America vs Partidul lui Porky Pig
  • Dacă nu erau bulgarii, poporul v-ar fi iubit cu ouă și roșii, domnule Bolojan!
  • VIDEO. Angajații de la Finanțe tună și fulgeră în fața ministrului Nazare: Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm!
  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Exit mobile version