AcasăNewsDe ce un avion militar sovietic a survolat România, duminică dimineaţă (FOTO)

De ce un avion militar sovietic a survolat România, duminică dimineaţă (FOTO)

Bucureştenii au putut observa pe cerul Capitalei, duminică dimineaţă, cum un avion militar sovietic survolează zona. Aparatul de zbor era un Antonov An-30.

Parcursul acestuia apare în bazele de date publice.

Avion vechi, încă în exploatare

Avionul respectiv face parte din flota veche a Forțelor Aeriene Române, încă din perioada sovietică, și este încă în exploatare, după cum se poate vedea pe site-ul Flight Radar 24.

Acesta arată prezența avionului sovietic în aer, deasupra sudului României, dar nu reiese dacă execută o misiune de recunoaștere sau un simplu zbor de rutină.

Nu există date oficiale despre misiune

Pe radarul din mediul online, apare prezența avionului sovietic în aer, deasupra sudului României, dar nu reiese dacă execută o misiune de recunoaștere sau un simplu zbor de rutină.

Avionul are o structură integral metalică şi este echipat cu o gamă largă de senzori în spectrul vizibil şi infraroşu, integrate în fuselaj. În momentul de faţă Forţele Aeriene Române folosesc avionul pentru misiuni geodezice şi pentru misiunile din cadrul acordului „Open Skies”.

Cel mai mare avion din lume, tot un Antonov

Cel mai mare avion din lume, cunoscut sub numele de Mrya, sau „Visul”, Antonov An-225 a fost mândria Ucrainei și a pilotului Evhen Bașinski, în vârstă de 38 de ani.

Avionul Antonov AN-225 a fost nimicit în hangarul în care se afla, în timpul atacurilor ruseşti. Aeronava se afla pe aeroportul Hostomel, unde au avut loc lupte crâncene în primele zile ale invaziei.

Antonov AN-225 a fost cel mai mare și cel mai greu avion din lume, fiind propulsat de 6 motoare și având o capacitate de transport de 250 de tone.

author avatar
Andrei Ștefan
1.731 afisari

5 COMENTARII

  1. Simplu ca buna ziua. Rusu’ vine, trage un vant si pleaca (daca intelegeti ce vreau sa spun).

  2. Republica Iran are in exploatare (islamica)
    si F15 si F14
    americane, de dinainte de Marea Revolutie,
    1978/1979.

  3. Andriusa, oare de ce zboară pe cerul României avioane sovietice MIG și Antonov ?? Nu era mai complect titlul ? Răspunsul era simplu. Pentru ca le avem. Aveai răspunsul la întrebare și puteai sa te ocupi de un subiect serios, de exemplu de ce se întorc berzele, ca tot e sezonul.

  4. Era bine daca bucurestenii vedeau niste hypersonice cu zircon peste parla ment si cotro coceni

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger