AcasăNewsDe ce-si forteaza Basescu suspendarea

De ce-si forteaza Basescu suspendarea

Basescu moare, dar nu se preda. Cele mai recente declaratii si actiuni ale presedintelui indica faptul ca acesta nu va ceda in fata uselistilor, ci va duce batalia pana la capat, indiferent de consecinte.

STRATEGIE. In razboiul cu USL, Traian Basescu lupta cu mandatul de presedinte pe masa

Asa cum a dat de inteles dupa locale, Traian Basescu si-a reluat locul in ring, pregatindu-se pentru cel mai dur razboi, a carui miza este chiar viitorul lui politic. Judecand dupa miscarile facute pana acum, presedintele pare dispus chiar sa-si puna mandatul la bataie, doar pentru a se putea reinventa ca lider politic. Incepand de la disputa privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European, trecand prin acuzatiile de plagiat care i s-au adus premierului Victor Ponta si culminand cu sicanarea ministrului desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, Traian Basescu lasa impresia ca incearca sa-si provoace adversarii sa-l suspende. Catalogata de unii drept disperare pura, strategia prezidentiala este considerata de altii o mutare pe cat de riscanta, pe atat de indrazneata, care l-ar putea aduce pe Basescu din nou in topul politicii.

Referendumul, suprapus cu alegerile

Mare amator de intrigi si conflicte, Traian Basescu are nevoie de un motiv pentru a se avanta in campania electorala. Prin urmare, presedintele ii impinge de la spate pe uselisti sa initieze procedura de suspendare undeva prin septembrie. In felul acesta, trecand prin procedurile parlamentare si luand in calcul termenul de 30 de zile in care Guvernul trebuie sa organizeze referendumul, acesta ar putea coincide cu alegerile parlamentare. Si uite asa, noua Putere i-ar oferi presedintelui prilejul de a intra in batalia electorala si de a pune toate tunurile pe USL. Un alt scenariu, intens dezbatut in mediile politice, pleaca de la premisa ca Traian Basescu va fi demis prin referendum. In aceasta situatie, Executivul organizeaza alegeri prezidentiale in 90 de zile. Adica undeva in  iarna/primavara lui 2013, cand, din cauza accenturarii crizei, a promisiunilor pe care USL nu va reusi sa le onoreze si a facturilor care vor arde populatia la buzunare, liberalii si pesedistii vor fi, cel mai probabil, sanctionati de alegatori. Sanctiune care i-ar permite lui Basescu sa revina in forta, evident nu ca presedinte, ci ca lider politic, numai bun sa preia, la o adica, functia de premier.

Il ameninta pe Ponta cu Parchetul

Razboiul Basescu-Ponta pe Consiliul European se incinge. Deunazi, Traian Basescu l-a instiintat pe premier, prin intermediul unei scrisori, ca participarea la Consiliul European fara mandat din partea sefului statului echivaleaza juridic cu o insusire a unei atributii constitutionale a presedintelui. Trecut sub tacere de Administratia Prezidentiala, documentul cu pricina a fost comentat de Crin Antonescu, liderul liberal amenintandu-l din nou pe seful statului cu suspendarea.

author avatar
Adelina Ionicel
1.843 afisari

2 COMENTARII

  1. 1.miza nu e viitorulpolitic al lui băsescu;miza e viitorul ţării:ne întoarcem în epoca lui năstase sau mergem înainte. 2. eşti prost de bubui!

  2. aspida, ma faci sa rad in hohote – daca as mai putea sa rad cand e vorba de basescu si viitorul tarii noastre

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger