AcasăNewsDe ce se vrea schimbarea lui Birchall de la Justiţie, deşi Dăncilă...

De ce se vrea schimbarea lui Birchall de la Justiţie, deşi Dăncilă nu i-a reproşat ”absolut nimic”

Deja s-a aflat că social-democraţii vor înainta Cotrocenilor propunerea ca Ana Birchall să fie schimbată cu Dana Gîrbovan, urmând ca actualul ministru al Justiţiei să devină vicepremier pentru parteneriate strategice.

La nivel de motivare a acestei decizii, Viorica Dăncilă a anunţat în faţa presei faptul că nu mai vrea un politician la MJ, ci un om din sistemul de justiţie, aspect pe care i l-ar fi menţionat, de altfel, şi Anei Birchall, înaintea Comitetului Executiv de vineri. ”I-am explicat că vreau să fac această nominalizare la Mnisterul Justiţiei pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor, care nu este înregimentat politic”, a punctat premierul.

Mai mult, Dăncilă a negat speculaţiile cum că schimbarea ar fi survenit ca urmare a presupusei intenţii a actualului ministru de a desfiinţa Secţia Specială, cum s-a speculat recent. ”Nu i-am reprosat absolut nimic dnei Birchall (…). Îmi doresc o justiţie independentă, în care deciziile, actele normative adoptate sa fie în consens cu magistraţii, cu cei care lucrează în acest domeniu”, a mai susţinut şefa Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
689 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger