AcasăNewsDe ce s-au prăbușit avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR-330, în Dobrogea....

De ce s-au prăbușit avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR-330, în Dobrogea. MApN a transmis primele concluzii

avion

Ministerul Apărării Naționale a transmis concluziile preliminare referitoare la cauzele prăbușirii avionlui MiG-21 LanceR și a elicopterului IAR-330, pe 2 martie, în Dobrogea.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a mai anunțat că în urma tragediei în care au murit opt oameni, Statul Major al Forţelor Aeriene a luat măsurile necesare pentru reluarea misiunilor de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR și elicopterele IAR-330.

Comisiile de investigare tehnică au stabilit ce ar fi dus la tragedia în care au murit opt persoane. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

De ce s-au prăbușit MiG-21 LanceR și IAR-330

Pentru stabilirea cauzelor prăbușirii avionului MiG-21 LanceR și a elicopterului IAR-330 au fost analizate date extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor şi de funcţionare de la bordul aeronavelor. În plus, au fost analizate convorbirile radio și au fost examinate epavele aeronavelor, potrivit unui comunicat al MApN.

De asemenea, comisiile de investigare tehnică au studiat hărțile sinoptice şi condiţiile meteorologice ce au existat în seara de 2 martie în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene.

Astfel, concluziile comsiilor de investigare tehnică au fost că avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR-330 s-au prăbușit, cel mai probabil, din cauza unui „cumul de factori umani şi de mediu”. Ponderea acestora urmează să fie stabilită la încheierea procedurilor de investigare.

Pilotul avionului și 7 militari din elicopter au murit

Reamintim că miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, prăbușindu-se în zona localității Cogealac.

Ca urmare a declanșării operațiunilor de căutare-salvare, un elicopter militar IAR-330 al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG-21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. Pilotul avionului MiG-21 LanceR şi cei șapte membri ai echipajului elicopterului IAR-330 și-au pierdut viața în urma acestor accidente, arăta un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

author avatar
Andreea Vlad
867 afisari

8 COMENTARII

  1. In general se vede bine pe înregistrările sateliților si nu e nevoie de prea multe anchete la sol. Acolo e adevarul care poate fi S-300. E rușinos să nu se spuna adevarul si sa nu se si demonstreze cu înregistrări. Nu cred ca solutia livrata de anchetatori este si adevarul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger