AcasăNewsDe ce s-a prăbușit, de fapt, avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu....

De ce s-a prăbușit, de fapt, avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu. Ce au descoperit anchetatorii la 7 luni de la accident

dan petrescuDe ce s-a prăbușit, de fapt, avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu. Ce au descoperit anchetatorii la 7 luni de la accident

Noi detalii ale prăbușirii avionului miliardarului Dan Petrescu care ar putea schimba firul anchetei. Anchetatorii au scos la iveală un amănunt extrem de important, după ce au analizat epava aeronavei.

Omul de afaceri Dan Petrescu, soția acestuia și fiul lor au murit în tragedia aviatică cu opt morți, din toamna anului trecut, de la Milano.

Epava avionului este analizată în Canada, iar rezultatele arată că ar fi fost vorba despre o defecțiune tehnică. Din primele informații, se pare că manșa avionului ar fi rămas blocată iar pilotul nu ar mai fi putut controla aeronava, potrivit Antena 3.

Nu au existat supraviețuitori

Avionul de tip Pilatus PC-12 înmatriculat în România a ajuns la Milano pe 30 septembrie. Duminică, la ora 14 și 4 minute, ora României, aparatul cu opt oameni la bord a decolat de pe aeroportul Linate, dar imediat după decolare pilotul a avut dificultăți în controlarea avionului, așa cum se vede și din înregistrarea zborului.

La doar trei minute de la decolare a pierdut brusc peste 80 de metri altitudine. La ora 14, 7 minute și 56 de secunde a fost înregistrat ultimul semnal al avionului. Există martori care spun că aeronava ar fi fost deja cuprinsă de flăcări înainte de a se prăbuși.

Avionul a căzut peste o clădire în renovare, în care, din fericire nu era nimeni. Toți cei aflați la bord au murit.

author avatar
Andreea Vlad