AcasăNewsDe ce purta Steve Jobs intotdeauna aceleasi haine?

De ce purta Steve Jobs intotdeauna aceleasi haine?

Diferit de restul miliardarilor lumii, de fiecare data cand Steve Jobs a aparut in public, in ultimii ani, „parintele Apple” se  imbraca la fel: o tinuta casual, formata dintr-o helanca neagra si o pereche de blugi. Intotdeauna Levi’s.

Bluza si pantalonii care au facut parte din vestimentatia tip „uniforma” a lui Steve Jobs a fost inspirata de muncitorii unei unzine Sony, dupa  cum relateaza Walter Isaacson, cel care a redactat biografia cofondatorului Apple.

La inceputul anilor ’80, Jobs a vizitat o fabrica Sony si a observat ca toti angajatii purtau uniforma, o practica inspirata din ani celui de-al doilea razboi mondial, cand multi japonezi nu aveau cu ce sa imbrace, asa ca Sony le-a oferit cateva seturi de haine, care, in timp, au devenit uniformele fiecarei companii, potrivit hotnews.ro.

Reintors în America, Jobs a crezut ca poate face acelasi lucru pentru angajatii sai. L-a adus chiar pe designerul Issey Miyake sa creeze uniformele angajatilor Apple – o geacă din nylon care putea fi transformata în vesta. „O mare greseala!”, spune Walter Isaacson in cartea sa si asta pentru ca angajatii au urat ideea.

Cu timpul, cofondatorul Apple s-a împrietenit cu Miyake si il vizita des. Asa ca s-a gandit ca ar putea avea chiar el un set de haine tip uniforma. Asa ca i-a cerut designerului sa-i creeze niste bluze care sa fie negre si sa aiba guler, fiindca ii placeau, mai spune Isaacson, amintind ca „arhitectul Apple” i-a aratat un lap plin cu astfel de bluze.

Tot mai multe persoane vor sa se imbrace ca Steve Jobs si au dat iama in magazinele care au inceput sa comercializeze „bluzele Steve Jobs”, incasarile crescand cu peste o suta de procente, potrivit cultofmac.com.

author avatar
Razvan Telegescu
1.389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger