AcasăNewsDe ce poarta Printul George pantaloni scurti indiferent de vreme

De ce poarta Printul George pantaloni scurti indiferent de vreme

Probabil ca ati remarcat deja ca in toate fotografiile Casei Regale Britanice, micul si simpaticul Print George apare numai in pantaloni scurti, fie ca sunt plus 50 de grade afara, fie ca sunt minus 20. Ei bine, exista o explicatie.

Explicatia acestui lucru tine de o cutuma de secole a Casei Regale Britanice. Mai exact, inca din secolul al XVI-lea, baieteii din familiile aristocrate sau regale sunt imbracati in pantaloni scurti sau „culottes anglaises” pana la implinirea varstei de opt ani. William Hanson, expert in eticheta, spune ca baietii din familiile de elita, aristocrate si regale, sunt imbracati in pantaloni scurti deoarece acest articol ilustreaza foarte bine statutul lor social. Sa iti imbraci copiii in pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denota clasa, in timp ce pantalonii scurti denota „eleganta, stil, statut superior”. „Este o traditie englezeasca sa iti imbraci mostenitorul asa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari si barbati. Cand iti imbraci copilul cum dicteaza eticheta, faci o declaratie subtila legata de statusul tau, de clasa din care faci parte, transmiti lumii ca esti de vita nobila”, a explicat specialistul. Iarna, Printul George poarta pantaloni lungi, insa nu va aparea niciodata imbracat astfel in fotografii.

author avatar
Catalin Dumitrescu
463 afisari

1 COMENTARIU

  1. m-am udat tot! cea mai nenorocita si criminala casa regala tine al eticheta. tine chiar si cind isi numara victimele!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger