AcasăNewsDe ce nu se prinde TVR-ul la DNA

De ce nu se prinde TVR-ul la DNA

TVR a ajuns la fundul sacului, spre dezamagirea celor care de ani buni fac avere pe spinarea postului national de televiziune.

Banii TVR se scurg prin contracte de publicitate si achizitii paguboase

Televiziunea publica a devenit o gaura neagra in buzunarul romanilor. Prabusirea TVR este efectul imixtiunii politice, a managementului defectuos si modului dubios in care a fost cheltuit banul public. Desi vanzarea spatiului publicitar, achizitia de programe si de tehnica au pus sub semnul intrebarii onestitatea factorilor de decizie ai TVR, scandalurile au fost tot timpul musamalizate. De notorietate sunt informatiile legate de afacerile invartite pe spinarea televiziunii publice de Dumitru Dragomir (presedintele LFP), afaceristul Horatiu Nicolau si Vlad Enachescu (fost jurnalist TVR). Chiar daca lumea vorbeste despre cum a fost capusat postul national de televiziune de firmele gestionate de cei trei si de modul indoielnic in care au fost achizitionate drepturile de televizare a meciurilor de fotbal, afacerea este tinuta sub pres.

Publicitatea nu acopera cheltuielile

Mai mult, TVR este practic singurul post de televiziune care si-a externalizat publicitatea, de vanzari ocupandu-se Splendid Media. Agentie care nu are, potrivit contractului, obligatia de a aduce suficient de multi bani din publicitate atat cat sa acopere, spre exemplu, transmisiunea unui meci de fotbal sau de tenis. Situatia este confirmata chiar de Catalin Sandulache, unul dintre actionarii Splendid Media. Prin urmare, in lipsa unui calcul de eficienta, TVR cu greu reuseste sa scoata din publicitate macar cinci procente din cat a investit in difuzarea unui meci de fotbal. Folosindu-se si el de aceste argumente, Alexandru Lazescu, directorul general al postului public de televiziune, anunta, deunazi, ca este gata sa rupa contractul cu Splendid Media si sa infiinteze o entitate gestionata de TVR, care sa faca vanzari de publicitate. La doar o zi distanta dupa ultimatumul pe care Lazescu l-a dat Splendid Media, cele doua parti au lasat-o mai moale, declarandu-ne nu mai exista niciun fel de problema, conflictul fiind aplanat. Cu alte cuvinte, ramane cum s-a stabilit!  Ce sa-i faci, probabil ca la DNA nu se prinde TVR-ul, ca-i sub control parlamentar…

author avatar
Victor Paun
367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger