AcasăNewsDe ce nu scoatem alimente pentru sinistrati din rezerva de stat? VIDEO

De ce nu scoatem alimente pentru sinistrati din rezerva de stat? VIDEO

In aceste zile cand pensionarii si alti oameni de bine aleg sa-si imparta putinul lor cu zecile de mii de oamenii blocati de nameti din Buzau si Vrancea, inevitabil apare o intrebare: unde este rezerva de stat a Romaniei destinata fix pentru asemenea situatii?

Ce s-ar intampla daca anumite televiziuni (acompaniate de Armata) nu ar face campanii media menite sa stranga alimente pentru sinistrati, fie ca acum sunt oameni blocati de zapezi sau, in alte anotimpuri, de inundatii? Ce s-ar intampla daca oameni cu venituri mici, dar un spirit civic si o bunatate foarte mare, nu ar dona cate putin pentru sinistrati? Cel mai probabil, acesti romani loviti de furia naturii ar muri de foame sau ar trebui sa se descurce prin fortele proprii. Pentru ca rezerva de stat a Romaniei, si acum, la fel ca si la alte calamitati, nu exista desi exact asemenea stari de urgenta au stat la baza infiintarii aceastei autoritati publice cu zeci de bugetari bine platiti, in subordine.

“Rezervele de stat se constituie in scopul de a interveni operativ pentru protectia populatiei,  a economiei si pentru apararea tarii, in situatii exceptionale determinate de calamitati  naturale, epidemii, epizootii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau  economice, conjuncturi externe si in caz de razboi” –acesta este primul articol din legea de functionare a Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale al carei presedinte este Gurau Adrian.

Cu toate astea, de hranirea si intretinerea sinistratilor din judetele Buzau si Vrancea, acolo unde viscolul si ninsoarea au ingropat in zapada peste 60.000 de romani, se ocupa tot romanii, nu statul. Fapt ce ne determina sa repetam intrebarea: unde este rezerva de stat, tocmai acum cand este atata nevoie de ea?

Aceasta este o chestiune la care autoritatile romane trebuie sa raspunda inainte de a se adeveri diverse scenarii aparute in presa, in toamna anului trecut, cand s-ar fi spus ca actuala putere, ar fi folosit ”bunatatile” din rezerva de stat in scopuri electorale. Mai precis, pungi portocalii (sau verzi daca ne gandim de colegiul castigat de PDL in Neamt dupa decesul deputatului PSD Victor Surdu) umplute cu ulei, zahar, faina, malai, conserve si alte alimente impartite de zor de catre diverse filiale ale PDL.

 

author avatar
eNational
1.289 afisari

3 COMENTARII

  1. pentru Dina -pdl-ista!
    De unde ştii tu pdl-ista lu peşte, că nu s-a m urit sub nămeţi şi de frig şi de foame? Mare pramatie te-a făcut mumă-tas.Ştii ce-ţi doresc eu ţie?Fii atentă:
    Să-ţi crească o limbă luuuungă şi mîini scurte ,cînd te-o mînca în c_r!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger