AcasăNewsDe ce nu pupa Tariceanu Cotroceniul

De ce nu pupa Tariceanu Cotroceniul

Ambitiile prezidentiale ale liderilor Dragnea si Tariceanu rod temelia coalitiei de succes PSD - ALDE

Guvernarea PSD-ALDE a schiopatat din start dar tandemul Dragnea – Tariceanu a mers ca uns si asa o va tine. Pana la prezidentialele de la anu’.

Ambitiile prezidentiale ale liderilor Dragnea si Tariceanu rod temelia coalitiei de succes <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> ALDE

Criticati inclusiv pe plan extern, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au facut front comun si asa si-au asigurat mentinerea la putere. Desi este unul de succes, parteneriatul PSD-ALDE va fi ucis, la anul, chiar de Tariceanu si Dragnea – doi politicieni care viseaza separat la Cotroceni. Macinati de dorinta de a-si vedea fiecare liderul propriu sef de tara, pesedeii si aldistii pun paie pe foc: social-democratii repeta ca este de neconceput ca ei sa sustina o alta persoana in locul liderului lor de partid iar liberal-democratii anunta periodic ca Tariceanu va fi candidatul ALDE. Disperati amandoi sa castige Presedintia pe cont propriu, Dragnea si Tariceanu ignora o realitate trista pentru ei: nici macar o candidatura in numele aliantei PSD si ALDE nu poate fi sigura de victorie atunci cand este vorba de cucerirea Cotroceniului.

Obsesia e mare, sansele sunt mici

Pe scurt, cata vreme alegerile prezidentiale se desfasoara in doua tururi, electoratul de dreapta (cel ostil prin definitie PSD-ului, si mai exact) va avea ultimul cuvant in alegerea presedintelui Romaniei. Si asta din doua motive: la prezidentiale votul ”de dreapta” nu se mai imparte ca la alegerile parlamentare si in plus prezenta la prezidentiale este substantial mai mare – fapt care duce automat la diminuarea scorului electoral al PSD. Dat fiind comportamentul electoratului romanesc si inexistenta unor lideri politici adevarati si cu vana, Tariceanu ar fi putut fi, in 2019, un candidat cu sorti de izbanda la Cotroceni, dar asta doar daca nu ar fi existat concubinajul lui cu PSD-ul. Sau macar daca o candidatura a lui ar fi asumata si de PSD, nu numai de ALDE – varianta care are insa sanse minime de realizare. Ca atare, o batalie Tariceanu – Dragnea pe tema Cotroceniului este nu numai inutila ci si complet neproductiva pentru actuala coalitie de guvernare. Si chiar daca este absurd ca ALDE sa spere la cucerirea pe cont propriu a Cotroceniului si ca PSD sa viseze ca poate trece pragul Presedintie, in calitate de gazda, doar cu voturile sale, Dragnea si Tariceanu se vor tine fara doar si poate amandoi bat atunci cand se va pune problema desemnarii si sustinerii viitorilor prezidentiabili.

author avatar
Simona Badulescu
1.284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger