AcasăNewsDe ce nu mai joaca Mitica Popescu si ce legamant a facut...

De ce nu mai joaca Mitica Popescu si ce legamant a facut cu regretatul Stefan Iordache

Recunoscator Divinitatii ca ajuns la varsta de 80 de ani si se poate descurca singur, apreciatul actor le-a oferit ascultatorilor Gold FM un inceput de zi cu totul aparte.

Nu ii place iarna si n-ar face politica. A oferit un sfat cat se poate de util – si anume „nu numarati niciodata anii!”.

Mitica Popescu a fost prezent in studioul radioului in cadrul matinalului de luni si, in stilu-i caracteristic si foarte apreciat de cei care l-au urmarit ani la rand, atat la teatru, cat si la TV, a facut declaratii spumoase. „Ii multumesc mult lui Dumnezeu ca am prins varsta asta, ca merg singur – nedus de mana, ca pot sa am pareri, ca imi merge mintea”, a marturisit, cu maximum de sinceritate, actorul.

Desi multi se intreaba cum de nu mai joaca, apreciatul artist a oferit o explicatie pe care multi au inteles-o citind printre randuri. “Nu mai pot sa fac ceea ce am facut (…) Teatrul nu prea ma mai onoreaza cu invitatii ca sa vad productiile de azi. Au sala mica ….”

„Am fost ajutat de maestrul Beligan”

Maestrul Mitica Popescu a evocat numele a doi dintre marii actori ai neamului: Radu Beligan si Stefan Iordache. In cazul lui Radu Beligan, artistul s-a aratat recunoscator ca acesta din urma, director la Teatrul de Comedie, l-a angajat, dupa o perioada grea pentru domnia sa, cea in care a fost detinut politic. “Nu mi-a placut niciodata sa par ceea ce nu sunt, adica o victima. Asa au fost vremurile. Multumesc lui Dumnezeu ca am fost ajutat de Maestrul Beligan, care m-a angajat la Comedie – sa am cu ce trai, sa fac Institutul si sa ne intalnim. Altfel, acum nu ne intalneam. In detentie stai si speri tot timpul sa vina un decret si sa scapi. Atunci era o practica. Acasa, dupa detentie, sosea fie persoana respectiva, fie actul de deces. Eu am facut puscarie pentru ca nu am spus ce am auzit. Am fost la un vecin, au scris niste scrisori la Ambasada Americii sa ii ajute sa plece. Desi acele scrisori nu au ajuns nicarieri, am fost chemati sa spunem. Pe ei i-au bagat la inalta tradare, eu si o domnisoara am primit 3 ani – intrucat nu am spus ceea ce am vazut.”

Promisiune solemna Popescu- Iordache

Totodata, a recunoscut ca ii e dor de omul Stefan Iordache, dar si de repetitiile pe care le faceau inainte de spectacole, dar nu numai. Totodata, Mitica Popescu a dezvaluit un pact facut cu regretatul sau coleg de breasla. “Intr-o discutie, intr-o seara, butonam televizorul si am vazut o telenovela. Am facut un legamant: nici nu facem, dar nici nu ne uitam!”, a recunoscut respectatul actor.

692 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger