AcasăNewsDe ce nu mai funcționează DNA

De ce nu mai funcționează DNA

Călin Nistor recunoaște că DNA nu funcționează

DNA nu mai are noi dosare-bombă pentru că protocoalele au fost ”rupte”, ba mai mult instituțiile statului nu mai sesizează infracțiuni ale ”rechinilor mari”. Astfel că, procurorii anticorupție au cam fost trași pe tușă.

Călin Nistor recunoaște că DNA nu funcționează

Datele despre activiatatea DNA vin chiar de la șeful interimar Călin Nistor. Acesta susţine că pune ratarea „rechinilor mari” din justiţie pe seama unei adevărate „omerta” din sistem. Rezultatul: numărul sesizărilor privind infracțiunile de corupție s-a micșorat foarte mult. „Statistic, activitatea DNA a scăzut. Acest trend era vizibil încă din 2018. În primul semestru al anului 2018 numărul celor trimişi în judecată a scăzut comparativ cu 2017 cu aproximativ 40 la sută. Explicaţiile sunt mai multe. Sunt cauze obiective care au determinat scăderea statistică a numărului de inculpaţi, dar şi cauze subiective. Au fost redefinite infracţiunile de abuz în serviciu, spre exemplu. Tot prin decizii ale CCR au fost excluse probe, practic li s-a impus instanţelor să nu ia în seamă probe administrate într-o anumită procedură, cum ar fi ascultările, etc”, a declarat şeful DNA. Acesta a mai adăugat că de la începutul anului din partea instituțiilor au fost primite doar 25 de sesizări de la Curtea de Conturi, Corpul de Control, ANAF sau alte instituții ale statului. Mai mult, din acest număr de plângeri formulate despre ”rechinii cei mari” doar în jumătate dintre sesizări procurorii au descoperit infracțiuni de corupție care au putut fi dovedite de anchetatori.

author avatar
Ramona Feraru
542 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai fara ziariștii din trustul lu Burci -Ramona Feraru care dadeau susținere maxima DNAului și a diviziei presa a serv. DNA a mai frînat bagarea doctorilor și afaceriștilor români la pușcarie.Dar va reincepe în forță odata cu realegerea marelui cărmaci-sassu vînzator de copii(și de țară) și degraba apucator de 6-7 case.

  2. Jaf National coroborat cu Furt de identitate profesionala, bine-nteles, daca doreste acest lucru … In anul 1998 s-a facut o greseala imensa in reorganizarea CFR si anume: Desfiintarea Reviziilor de vagoane in asa fel incat Revizorii de vagoane au trecut ca angajati la firmele private din domeniu, lucru total gresit si neinstructional. Revizorii de vagoane trebuie sa fie neutri firmelor private, pentru a-si putea exercita cu brio meseria, deoarece impreuna cu IDM dau acces pe infrastructura a unui tren… deci, trebuia sa ramana in subordinea Reviziilor de vagoane. Firmele private trebuie sa aibe, ca angajati, doar personal MTC nu si V respectiv Revizori teh. vagoane… in acest sens, am avut o conversatie cu cei de la Autoritatea Feroviara Romana, pe care v-o transmit si dvs. … 22 Iulie 2014
    Autoritatea Feroviara Romana – AFER
    22.07.2014 05:39
    Autoritatea Feroviara Romana – AFER
    in spiritul a ceea ce spuneti dvs. exista un proiect de lege in dezbatere prin care toti RTV si revizorii de locomotive sa apartina CNCF CFR SA deoarece acestia impreuna cu IDM dau acces pe infrastructura unui tren … Emil Butnaru … Normal si corect, ar fi fost, ca firmele private sa vireze bani in contul Reviziilor de vagoane in functie de vagoane – osii revizuite, din care Revizorii de vagoane, primeau salariul. In data de 10.03.2016 am sesizat Ministerul Transporturilor, printr-o petitie electronica cu nr. de inregistrare 9190 dar nici pana in prezent, nu am primit raspunsul necesar fapt care ma face, sa fac public acest aspect. De retinut faptul ca prin aceasta greseala comisa in asa zisa reorganizare pe placul patronilor, incalcand instructia 250 RTV din domeniu, Revizorii teh. vagoane pierd lunar aproximativ suma de 1.000 RON bani furati de sistemul mafiot din Romania….RTV {ramura V,} trebuie sa fie neutra, sa aibe si ei societatea lor, intre domenii, ramuri etc. trebuie sa existe un hotar. In momentul de fata RTV se subordoneaza sefului de punct lucru { miscarist} ceea ce nu-i corect. In 1998 cand s-a facut reorganizarea CFR, trebuia sa se uneasca Reviziile de vag. marfa cu Reviziile de vag. calatori, intr-o singura societate AUTONOMA deoarece exista un singur fel de RTV. Acea societate trebuie sa detina Atelierele si liniile de reparatii, cum a fost inainte. RTV are in subordine … Lacatusi montatori, electricieni, vitanjori, manipulanti… Cum ii poate avea? Ramanand angajatii acelor ateliere, nu? Au facut firme de reparatii capuse, care ne-au furat angajatii, fiind pacaliti de Guvernul României printr-o Ordonanta in 1998, trimitandu-i in pribegie la firmele particulare, asa s-a facut si cu RTV goniti din casa lor, Reviziile de vagoane, lucru total gresit si neinstructional…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger