AcasăNewsDe ce nu mai candidează Tarcea pentru încă un mandat: "am obosit"

De ce nu mai candidează Tarcea pentru încă un mandat: „am obosit”

Cristina Tarcea ii avertizeaza pe politicieni ca trebuie sa-si respecte ”menirea sociala”

În condițiile în care doar Corina Corbu și-a anunțat intenția de a candida la prima funcție in cadrul Înaltei Curți, jurnaliștii au vrut să afle de la Cristina Tarcea, președintele în exercițiu al Instanței Supreme, ce a făcut-o să nu intre în cursa care i-ar fi permis să aspire la un al doilea mandat.

„Vreți un diplomatic sau un răspuns sincer?”, a vrut să știe, la rândul său, Tarcea, înainte de a-și motiva decizia. „Pentru că răspunsul diplomatic ar suna la maniera: ‘am obosit’. Răspunsul sincer sună la modul – în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionezi cu persoane din afara sistemului de Justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit m-a făcut să-mi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie. Ăsta e răspunsul sincer”, a susținut Tarcea, miercuri, de la sediul Curții Constituționale.

Continuând pe aceeași temă, șefa de la Înalta Curte a dat de înțeles că s-a gândit dacă e cazul să renunțe la actuala funcție. „Tot atacul și asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de foarte mult timp să meditez la ideea dacă mai merită sau nu să îmi duc în continuare mandatul. Şi am spus că da, trebuie să lupt mai continui să-mi termin mandatul pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii”, a conchis Cristina Tarcea.

138 afisari

2 COMENTARII

  1. Tarcea are deja o rezerva pregatita la spitalul 9 !!!
    Acolo va putea visa fara sa determine tragedii !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...

Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri

Politica Guvernului condus de Marcel Ciolacu de susținere a mediului de afaceri a creat în 2023 dar și în prima parte a anului acesta,...
proger