AcasăNewsDe ce nu e anchetata Carmen Iohannis pentru spalare de bani?

De ce nu e anchetata Carmen Iohannis pentru spalare de bani?

Acum ca a terminat si cu instalarea Guvernului, presedintele Klaus Iohannis nu mai are nicio scuza sa se eschiveze in ceea ce priveste decizia judecatorilor brasoveni prin care i-a fost luata cea de-a doua casa, dar mai ales prin care s-a stabilit ca imobilul a fost dobandit prin documente false. Si pana cand presedintele si Prima Doamna vor catadicsi sa returneze statului porcoiul de bani castigat din inchirierea imobilului, autoritatile ar trebui sa le vina in intampinare si sa se autosesizeze cel putin in privinta lui Carmen Iohannis, care nu beneficiaza de imunitate ca sotul presedinte.

Carmen si Klaus Iohannis

Devenit acum frate de cruce cu cei pe care pana mai ieri ii arata cu degetul ca s-au manjit cu bani murdari, adica obtinuti prin fraudarea legii, presedintele Klaus Iohannis pare ca si-a schimbat sloganul din “Pas cu pas” in “Fals cu fals”.

Bani murdari, case curate

Odata cu pronuntarea deciziei prin care s-a stabilit ca sotii Iohannis au dobandit prin fals si uz de fals un imobil de pe urma caruia au castigat sute de mii de euro, bani obtinuti prin incalcarea legii si apoi introdusi in circuitul real, asupra familiei prezidentiala planeaza serios o alta infractiune care nu s-a prescris, si anume spalare de bani. Pentru ca insusi presedintele a declarat in campania electorala ca a castigat din inchirierea imobilului din Nicolae Balcescu, Sibiu, nu mai putin de 320.000 de euro, bani cu care apoi a cumparat alte trei case. Cu toate acestea, decizia judecatorilor brasoveni parca nici nu exista atat timp cat nici un organ de urmarile penala nu s-a autosesizat sa o cheme pe doamna Carmen Iohannis pentru explicatii. Altminteri, nici nu ar fi nevoie de o sesizare, ci doar de reluarea cercetarilor, avand in vedere ca Prima Doamna face deja obiectul unui dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu peste care s-a asezat praful. Aici ne referim la disjungerea facuta de procurori din Alba-Iulia din dosarul in care secretarul Primariei Porumbacu, de unde incepe sirul falsurilor, a fost cercetat si trimis in judecata. Secretarul Liviu Munteanu a fost deja condamnat pentru fals la un an si jumatate cu suspendare, aceasta fiind inca o dovada ca sotii Iohannis au dobandit prin documente false cladirea aducatoare de bani, ulterior  albind profitul prin achizitionarea de alte imobile. Oare cand isi face Parchetul General curaj sa o deranjeze pe Carmen Iohannis si sa reia cercetarile in dosarul de la Sibiu? Sau este un dosar de tinut la sertar numai bun de santajat oricand Klaus Iohannis? Oare cand se va simti familia prezidentiala sa restituie statului porcoiul de bani obtinut prin manevre demne de samsari imobiliari? Dar, poate la fel de important, cand se vor trezi Cristinele Guseth de prin ONG-urile Romaniei sa sesiseze autoritatile statului cu acest caz flagrant de coruptie la nivel inalt? Altfel, Cristina Guseth, reprezentanta Freedom House (organizatie renumita pentru lupta anticoruptie), a sesizat anchetatorii in numeroase alte cazuri, insa tocmai acum tace malc inghitind pe nemestecate reactia revoltatoare a presedintelui Klaus Iohannis cum ca “solutia judecatorilor nu e buna, ma nemultumeste”. Prin intermediul Freedom House, Guseth face parte si din “Alianta pentru o Romanie Curata”. Ce parere aveti, doamna Guseth, cat de curata e Romania cu un presedinte imbogatit pe falsuri?

author avatar
Andrei Coman
3.632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger