AcasăDezvaluiriDe ce n-o susține Dăncilă pe Kovesi la șefia Parchetului European? Răspunsul...

De ce n-o susține Dăncilă pe Kovesi la șefia Parchetului European? Răspunsul premierului

Premierul Viorica Dăncilă a oferit un interviu în celebrul cotidian britanic The Guardian. Pe lângă guvernare, Dăncilă a fost întrebată și despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Dăncilă a acuzat că Laura Codruța Kovesi are probleme judiciare nelămurite în România, iar dacă va ajunge șef al Parchetului European și acele învinuiri se dovedesc reale, atunci imaginea României va avea de suferit, iar ea nu își dorește acest lucru: Doamna Kovesi trebuie să-și rezolve mai întâi problemele din Justiție (…) Ce vom face dacă acele acuzații sunt reale? Eu nu știu dacă sunt reale sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României ar fi afectată și eu îmi doresc ca imaginea țării mele să fie foarte bună”.

În presa internațională, Dăncilă a precizat că Partidul Social Democrat (PSD) nu se mai axează pe tema Justiției și nu vor mai fi promovate modificări în acest domeniu.

„Am înțeles mesajul primit pe 25 mai. Noi nu mai vorbim despre sistemul de justiție și nu mai lăsăm pe nimeni să se implice pe acest subicet. Mi-aș dori să ne întoarcem la agenda de care sunt interesați cetățenii, să vorbim mai puțin despre sistemul de justiție”, a spus Dăncilă. Ea a precizat că nu a fost vorba, la alegerile europarlamentare și la referendumul inițiat de presedintele Iohannis, despre o victorie a Opoziției, ci despre o nereușită a PSD.

 

Sursa foto: Facebook

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
250 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...