AcasăNewsDe ce mor militarii israelieni? De bautura!

De ce mor militarii israelieni? De bautura!

Militarii israelieni isi pot controla apetitul pentru bautura daca sufla intr-un gadget atasat la un smartphone (foto jos)

Unul dintre panourile frecvent intalnite in unitatile militare din Israel avertizeaza ca sofatul in stare de ebrietatea este principala cauza a mortii intre soldati. Doi recruti au decis ca trebuie luate masuri si au inventat un alcooltest care functioneaza prin intermediul unui smartphone.

Militarii israelieni isi pot controla apetitul pentru bautura daca sufla intr-un gadget atasat la un smartphone (foto jos)

Un nou gadget atasat telefoanelor inteligente i-ar putea avertiza din timp pe soferii bauti ca sunt pe cale sa depaseasca limita contraventionala, peste care nivelul de alcool din aerul expirat ii poate trimite la inchisoare. Potrivit Inc.com,  ideea le-a venit unor tineri israelieni, Ben Biron si Jonathan Ofir, care, fiind recrutati pentru serviciul militar orbligatoriu din Israel, au fost intampinati la intrarea in cazarma de un panou mare pe care scria ca militarii evrei mor mult mai des in accidente auto – deoarece conduc in stare de ebrietate – decat de mortierele si gloantele palestinienilor. Dupa o vreme, ajuns in SUA la o universitate, Ben a constatat ca si studentii americani provocau accidente auto grave, tot din cauza sofatului in stare de ebrietate. Israelianul nu a mai stat mult pe ganduri si, impreuna cu amicul Jonathan, a inventat un dispozitiv care, atasat la un smartphone, poate determina, in interval de zece secunde, nivelul alcoolului in aerul expirat.

Pret accesibil

Cei doi inventatori sustin ca tinerii – dar nu numai ei – s-ar putea distra si daca ar consuma alcool in mod responsabil, astfel incat, intre doua pahare de bere, ei ar putea sa-si testeze alcoolemia si ar putea sti cand sa se opreasca din baut, pentru a ajunge acasa in siguranta cu masina. Aparatul, numit Alcohoot, va fi disponibil pe piata din toamna, la pretul de 75 de dolari si va functiona – dupa atasarea de smartphone in portul pentru casti – prin intermediul unei aplicatii speciale.

author avatar
Arpad Dobre
523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger