AcasăNewsDe ce il sapa Orban pe Iohannis

De ce il sapa Orban pe Iohannis

Terminatorul PNL este la un pas de a intra in razboi chiar cu el insusi

Prin mai, parca pe la jumatate, Ludovic Orban a sesizat Parchetul ca premierul Viorica Dancila tradeaza. Nu in partid, nu in dragoste si nici la Biblia de guvernare. Am vrut sa scriu Programul de guvernare, dar calculatorul nu ma lasa. Zice ca termenul este depasit si ca a fost inlocuit. Numai asa imi iese: Biblia. In fine, Viorica Dancila tradeaza asa cum nu a facut-o niciun prim-ministru pana acum. Desi Viorica e scunda, tradarea ei era inalta. Daca era una de rand, se rezolva la notar, fiecare lua ce voia si aidi pa! Dar nu, Viorica s-a suit pe scaun si, de la inaltimea aia, s-a apucat sa tradeze.

Terminatorul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a> este la un pas de a intra in razboi chiar cu el insusi

A tradat tara cu raul Ciorogarla cu tot, a tradat planurile cincinale in care s-a construit politica externa a Romaniei, a tradat chioscurile cu pungi de pufuleti expirati si a tradat si sperantele romanilor, desi acestia nu prea mai au.

Viorico, rujuri pentru doamna n-ai vazut?

In loc sa mearga la Gradinile Suspendate din Haifa sau la Mormantul Rahelei din Betleem, Viorica Dancila a folosit vizita oficiala in Israel ca sa se intalneasca fata in fata cu Benjamin Netanyahu. Orbane, nu-i mai spune „Bibi”, ca nu e prieten cu tine. Si, daca tot au ajuns sa se cunoasca, Dancila si Netanyahu au discutat de-ale lor, de-ale premierilor. Ba de tara noastra, ba de a lui, ba de mutarea ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim. Gata, pana aici, si-a zis Orban in subtirelele lui pareri despre politica externa. Dupa ce ca a plecat pe blat, fara sa-i spuna si lui Iohannis, ca poate voia si el pentru intaia Georgeta a tarii un ruj si niste mine de pix, Viorica s-a apucat sa tradeze. Sa-ti dai tu acordul pentru mutarea ambasadei fara sa vorbesti  cu Iohannis, care la randul lui cere voie de la Merkel, Juncker si altii carora le canta in struna, cum se numeste? Tradare in picioare pe scaun, ca sa fie inalta tradare.

Parnaie. Parnaie. Parnaie

Trebuia sesizat Parchetul pentru asta? Da, i-au zis lui Orban niste prieteni avocati, niste juristi colegi si niste colegi nejuristi. Si, cum inalta tradare se pedepseste cu inchisoare pe viata, de ce sa nu scape Iohannis pe viata de Viorica Dancila? Cam subtire, Orbane sau orbanule, ca nu imi dau seama daca nu esti cumva substantiv comun. Ce e aia inchisoare pe viata? Pe una? Atat? Trebuia sa cauti ceva pe doua vieti sau trei. Sa simta tradatoarea ce prostie a facut cand a dezvaluit toate datele alea despre care SRI spune ca nu reprezinta un incident de securitate si ca nu ameninta siguranta Romaniei. Si sa simta si Horodniceanu cum e sa se faca de…, nu gasesc alt cuvant inafara de rahat, cand isi dadea importanta pe langa subiect.

S-a evaporat martorul

Cum de a ajuns Ludovic la performanta de a reclama o fapta care nu exista si de a-si pune cartea de vizita in frunte? Pai, eu imi aduc aminte de ceea ce scria „National” nu cu mult timp in urma, sub semnatura lui Catalin Tache. Manelistul politic „Sica mandolina” tocmai fusese incurajat sa depuna denuntul si „agenturili”, alea destepte de data asta, il asigurau ca au un martor cu identitate protejata tocmai la varful PSD, care confirma ce a scris el in documentele alea. Asa ca, da-i bice, Ludovic! Si Orban i-a dat bice atat de bine, incat l-a pocnit si pe Iohannis. Adevarul este ca si pe asta l-a mancat exact acolo sa vorbeasca gura fara el si sa fie la un pas de a declansa un scandal diplomatic monstruos. Frumoasa lucratura, caci fiecare se baza pe celalalt si niciunul pe ceva concret. Si zic frumoasa lucratura pentru ca martorul ala cu identitate protejata si-a adus aminte ca el nu exista. Nici in PSD si nici unde. Nu e, Orbane, degeaba sapi acum dupa el. Pana si „agenturili” si-au adus aminte ca nu exista.

Dictionarul e de vina

Urat moment, Ludovic, neinspiratule. Iohannis spera ca, daca nu ii iesise momentul folcloric cu mitingul poreclit si al Diasporei, macar se putea baza pe tradarea Vioricai Dancila. Chiar daca nu exista, el spera ca macar mai e un capetel de ata de care sa traga. Iar tu, groparule de partid, l-ai sapat la sperante si planuri. De ce ai facut-o? Nu stiu. M-am uitat in dictionare dupa explicatie, dar astia dau valabila o singura exprimare, despre care nu sunt sigur ca e ceea ce cauti. Cica, de prost.

author avatar
Valentin Boeru
3.146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger