AcasăNews„De ce faci asta? Opreşte-te!” Gestul tulburător făcut de fiica antrenorului de...

„De ce faci asta? Opreşte-te!” Gestul tulburător făcut de fiica antrenorului de la SCM Zalău, înainte de a fi ucisă în masacrul de la Belgrad

fata antrenorului„De ce faci asta? Opreşte-te!” Gestul tulburător făcut de fiica antrenorului de la SCM Zalău, înainte de a fi ucisă în masacrul de la Belgrad

Fiica antrenorului Dragan Kobiljski, de la SCM Zalău, este una dintre victimele masacrului de la şcoala din Belgrad. La înmormântare s-a aflat că aceasta ar fi încercat să-l oprească pe elevul care a provocat tragedia.

Preotul care a oficiat slujba a vorbit despre curajul ei.

Fata a încercat să-l oprească pe criminal

„Este foarte dificil pentru mine să vorbesc azi. E multă durere, mult chin, dar ne rugăm la Dumnezeu să le dea tărie părinţilor, să continue să trăiască pentru Emma. Este un soldat şi un erou al lui Hristos şi nu este o coincidenţă că cei mai buni dintre noi cad, pentru ca noi să putem continua să trăim ca urmare a sacrificiului lor. Ar trebui să ne rugăm şi pentru acel elev, şi sufletul lui chinuit”.

„Emma a stat în faţa răului din acel băiat şi a spus: De ce faci asta? Opreşte-te. Le-a dat timp unor copii să se salveze. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îi vom mulţumi pentru că ne-a protejat şi apărat”, a fost mesajul sfâșietor transmis de preot la înmormântare, potrivit Blic.rs.

Antrenorul era în România la momentul tragediei. A primit vestea cumplită și a mers imediat în Belgrad. Imaginile cu el de atunci sunt de-a dreptul sfâșietoare. Cu ochii plini de lacrimi, bărbatul parcă se prăbușește la un moment dat în genunchi în fața altarului de flori, aduse acolo de foarte mulți oameni.

Două atacuri, 17 morți

Primul atac care a șocat Serbia a avut loc miercuri, 3 mai. Dimineață, în jurul orei 8:40, elevul de 13 ani a intrat în școală cu două arme și a început să tragă. L-a ucis pe paznicul școlii, apoi opt copii, șapte fete și un băiat, și a rănit alți șase elevi și un profesor. Internat într-o instituție psihiatrie, pentru că nu va răspunde penal, întrucât nu a împlinit încă 14 ani, adolescentul a precizat că singurul său regret este că nu i-a ucis pe toți cei pe care i-a trecut pe o listă pregătită înainte de atac.

Joi seară, în Mladenovac, un tânăr de 21 de ani a ucis 8 persoane și a rănit 14 într-un atac cu o armă automată. După opt ore și o operațiune de amploare a poliției, în care au fost utilizate toate forțele, atacatorul a fost prins în Vinjište. La audieri, el a spus că a comis crimele „pentru a intimida populația”.

author avatar
Andreea Vlad
498 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger