Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, conducatorii celor mai importante servicii secrete ale tarii sunt practic singurii competitori cu sanse reale la a prelua conducerea Guvernului Romaniei in 2012. Iar, din 2014, chiar sa se mute la Palatul Cotroceni.

Lucrurile au devenit si mai clare dupa vizita de lucru la Washington a lui Traian Basescu, cand Mihai Razvan Ungureanu si George Cristian Maior au primit si girul administratiei americane.
Luptatorul nr.1 anticoruptie

De atunci insa lucrurile s-au schimbat radical si, cel putin pana acum, directorul SRI a punctat decisiv in crearea unei imagini pozitive in randurile opiniei publice. La care a contribuit din greu atat impresionantul dispozitiv de specialisti pe care ii are in subordine, cat si organele de presa si politicieni de frunte, deopotriva. Astfel ca, in scurt timp, George Maior a ajuns sa fie considerat „motorul” luptei anticoruptie, pozand in principalul luptator impotriva „marilor rechini” corupti. Si a clanurilor interlope, bineinteles. Teme atat de apreciate si aducatoare de voturi din partea contribuabililor.
Speriat si de Morar
Desi au plecat la drum cotati cu sanse egale, Razvan Ungureanu a pierdut teren, strategia prezentarii sale doar ca un fin intelectual dovedindu-se dezastruoasa. Pentru ca, in timp ce seful SIE „vorbea vorbe” pe la emisiuni elitiste despre vocatia de spion, rivalul anunta hotarat poporul ca ii va veni de hac atat lui Butoane si tuturor clanurilor tiganesti, cat si demnitarilor corupti si celorlalte structuri care se tem sa actioneze. Mai mult, Ungureanu a prins din zbor si zvonul ca ar putea pierde si „argintul”, presedintele Basescu trebuind sa-l rasplateasca pe masura pe Daniel Morar, dupa ultimele sase luni pe care le mai are de petrecut la sefia DNA, pentru serviciile aduse. Iar dupa ce s-a bosumflat ca ceilalti i-au luat jucariile, directorul SIE pare acum decis sa lupte pentru sansa sa. Asa ca a ordonat monitorizarea la sange a miscarilor contracandidatilor si isi pregateste un turneu de consolare pe la cancelariile intarnationale, unde este inca foarte bine vazut.