AcasăNewsDe ce este foarte importantă proprietatea intelectuală. OSIM şi ORDA au demarat...

De ce este foarte importantă proprietatea intelectuală. OSIM şi ORDA au demarat o campanie la nivel naţional

osimDe ce este foarte importantă proprietatea intelectuală. OSIM şi ORDA au demarat o campanie la nivel naţional

26 aprilie este Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale.

În această zi, în cadrul evenimentului găzduit de AMBER STUDIO ROMANIA, doamna Mitriţă Hahue – Director General OSIM, domnul Razvan Pop – Director General ORDA și domnul Catalin Butnariu – Preşedinte al Romanian Game Developers Association au transmis un mesaj clar cu privire la importanta protectiei și respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

În calitate de Director General OSIM, aş dori să mentionez faptul că societatea modernă este caracterizată de intensificarea schimbului de informaţii care au ca drept scop cunoasterea.

Cu această ocazie aduc mulţumiri celor are au fost si sunt alaturi de noi pentru munca dedicata domenului proprietatii industriale, munca care va conduce cu siguranta la educarea noilor generatii de oameni constructivi in societatea romaneasca.

Sa privim cu multumire spre trecut, si cu incredere spre viitor pentru ca tot ceea ce s-a putut realiza pana acum constituie o temelie pentru dezvoltarile viitoare.

Singurul fapt ca putem sa ne adunam impreuna in jurul unei idei, accceptand sa o sprijinim, este un mare câştig.

Pentru a merge mai departe cu tot mai multe sanse de succes, indraznesc sa cred ca este necesara munca in echipa, o mai stransa colaborare cu toate institutiile statului si cu cei interesati de domeniul PI si chiar o unire a fortelor pentru un demers comun – cel al descoperirii domeniului proprietății intelectuale”, a spus Mitriţă Hahu.

Ce proiect a demarat OSIM?

Pornind de la o strategie inexistentă care a început să capete contur în acest moment, respectând aria sa de competenţă şi de specialitate, OSIM a demarat, împreuna cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, proiectul ”Consolidarea Capacitatii de implementare si evaluare a strategiilor/politicilor publice pe care le coordoneaza OSIM si Ministerul Economiei”.

De remarcat interesul asupra elaborării unei strategii naţionale in domeniul PI la care toate autoritatile romane cu atributii si responsabilitati in asigurarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala sa contribuie activ, document de politica publica care va trasa liniile directoare ale acestui important domeniu in urmatoarea decada.

O strategie in domeniul PI trebuie sa cuprinda toate elementele de viziune si dezvoltare pe care statul roman, prin institutiile sale, in parteneriat cu mediul profesional, academic si economic le are in vedere pentru dezvoltarea sociala, culturala, industriala si a competitivitatii, respectiv dimensiunea proprietatii industriale, a domeniului dreptului de autor si, nu in ultimul rand, al asigurarii respectarii drepturilor de PI (enforcement).

OSIM, împreuna cu ORDA, va incerca sa facă cunoscut rolul acestor instituţii printr-o promovare care se va desfăsura in comun, prin toate mijloacele de comunicare (si, sub rezerva pentru cand va fi posibil), cu o participare efectiva a specialistilor din cadrul celor doua institutii in mijlocul mediului de afaceri, a mediului academic şi in toate locurile unde se nasc idei.

author avatar
Andrei Ștefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger