AcasăNewsDe ce e vara in septembrie? Vezi ce spun meteorologii!

De ce e vara in septembrie? Vezi ce spun meteorologii!

Aerul tropical ce vine din Africa face ca temperaturile in Romania sa depaseasca 30 de grade in septembrie. Meteorologii sustin ca aerul african domina mai ales sudul si sud-estul continentului, unde temperaturile sunt cu 10 grade Celsius peste mediile climatologice ale mijlocului lunii septembrie. In mod obisnuit, in luna septembrie ar trebui sa avem maximum 25 de grade Celsius in zona sudica si sub 20 de grade în regiunile montane.
„A doua decada a acestei luni a fost caracterizata de un regim termic situat peste cel normal al acestei date, astfel ca in sudul teritoriului s-a atins starea de canicula, cu valori de 35-36 de grade. Valori mari s-au înregistrat luni si marti in sudul Banatului, al Olteniei si al Munteniei si sunt de asteptat si in urmatoarele doua zile”, arata Teodora Cumpanasu, specialist la Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit adevarul.ro
„Din pacate, in acest interval calduros s-a inregistrat si un deficit pluviometric, la nivelul intregii tari, ploi ceva mai multe fiind doar in zilele de 5 si 6 septembrie, cand pe alocuri s-au inregistrat 30 de litri/mp. Vom mai avea ploi mai insemnate pe 19-20 septembrie, cand, tot asa, vor cadea cantitati mai insemnate de precipitatii”, a spus meteorologul.
Prognozele pentru urmatoarea perioada nu arata vreo schimbare in ceea ce priveste regimul termic. Astazi, vremea va fi frumoasa, iar dupa-amiaza se anunta calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Va fi canicula in zonele de campie din Oltenia si Muntenia, iar maximele termice vor fi cuprinse intre 27 si 35 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunarii, unde si disconfortul termic va fi accentuat. In Bucuresti vor fi 35 de grade la amiaza, ceea ce inseamna ca vor fi cu 8-9 grade peste media climatologica a datei.

278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger