Cauta

De ce COVID-19 ucide și tineri sănătoși

Oamenii de știință încearcă să înțeleagă cum funcționează virusul și de ce unii tineri se îmbolnăvesc și mor atât de brusc.

Este adevărat,  Covid-19 pare să afecteze cel mai grav persoanele în vârstă, în special cele cu afecțiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare și diabet. S-ar putea ca sistemele imunitare ale unei persoane în vârstă să nu poată lupta împotriva bolii, iar virusul se poate reproduce mai ușor, copleșind organismul. Totuși, există mai multe cazuri de personae tinere cu  o sănătate foarte bună înainte de a fi infectați și care au murit din cauza COVID-19. Datele de la începutul epidemiei în Statele Unite (țara cu cel mai mare număr de îmbolnăviri la nivel mondial) arată că 18% dintre pacienții depistați pozitiv aveau între 45 și 54 de ani, iar 29% aveau vârste cuprinse între  20 și 44 de ani. Dintre cei care au fost spitalizați, 18% au avut vârste cuprinse între 45 și 54 de ani, iar 20% au fost între 20 și 44 de ani. “Oamenii mai tineri sunt mult mai puțin susceptibili să moară, dar există un model neobișnuit care pare să apară. Din acest motiv coronavirusul este o boală neobișnuită. Sunt fascinat de patogeneza acestei boli.Sunt multe persone par să se simtă bine și brusc suferă insuficiențe respiratorii, trebuie conectați la aparatele pulmonare și apoi mor. Este un tipar pe care nu îl înțelegem încă”, spune Dr. Anthony Fauci principalul specialist american în boli infecțioase. O explicație ar fi o mutație în gena ACE 2 care este o enzimă ce se atașează pe suprafața exterioară a celulelor din plămâni și inimă. Într-un articol din revista Science, imunologul Dr. Philip Murphy de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase spunea că „variațiile genei ACE2 care modifică receptorul ar putea face ca virusul să ajungă în celulele pulmonare  mai ușor sau mai greu”, explică CNN. Este, de asemenea, posibil ca un ingredient esențial produs de organism, cunoscut sub denumirea de agent tensioactiv, care permite mai bine extinderea și contractarea plămânilor, să se epuizeze la unii pacienți infectați cu coronavirus. Dacă vă gândiți la plămânii dvs. ca la un burete, agentul tensioactiv ar fi detergentul care i-ar face moi și flexibili. Fără agent tensioactiv, însă, plămânul devine rigid și nu mai funcționează, iar corpul pierde lupta cu virusul.

Ultimele stiri

  • Pe cine a iubit, în secret, Nicușor Dan, înainte de a avea o relație cu Mirabela. Ce s-a aflat de la unchiul actualului președinte!
  • Sondaj INSCOP. AUR, intenție de vot de 40,5%. Cine completează podiumul
  • Florin Salam, invitat pe scenă la show-ul lui Salvatore Ganacci, de la Neversea Kapital 2025 – VIDEO
  • COD ROȘU de caniculă pentru București și 15 județe. Până la ce valori vor urca temperaturile – HARTĂ
  • Caricatura Zilei
  • AVANTAJELE URMĂRII UNUI PROGRAM DE MASTERAT ÎN LIMBA FRANCEZĂ ÎN ROMÂNIA – STUDIU DE CAZ FABIZ-Master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în limba franceză (MEGA)
  • Horoscop 7 iulie 2025 – Sectorul financiar va urma un curs liniştit
  • Acte publicate în Monitorul Oficial (Partea a III-a) vs. în ziare la pierderea lor
  • Alege ce citești
  • Modă și exploatare
  • Exit mobile version