AcasăNewsDe ce blocheaza ministrii activitatea Executivului Ponta!

De ce blocheaza ministrii activitatea Executivului Ponta!

Iata ca premierul Romaniei are de luptat nu doar cu ruptura de ligamente sau cu tot mai agresivii rivali politici, dar si cu oamenii din propria echipa guvernamentala. Care, mai nou, se arata mai indaratnici decat poate suporta rabdarea sefului guvernului, adus la exasperare de „non-combat”-ul practicat de catre unii dintre ministrii sai.

Nicolae Bănicioiu şi Gabriela Szabo sunt printre cei mai fricoşi miniştri din Guvern

Este vorba despre refuzul, fatis sau mascat sub tot felul de pretexte puerile, al unora dintre membrii Cabinetului Ponta de a semna documentele oficiale, acestia dand pur si simplu bir cu fugitii atunci cand vine vorba despre asumarea responsabilitatii cu privire la ordinele ministeriale cerute de catre obligatiile asumate de actuala coalitie de guvernamant.

Frica de DNA

Gabriela Szabo

Iar motivul de-a dreptul neverosimil invocat de catre acestia este „frica de DNA”. Adica, desi sustin ca nu au facut nimic ilegal, unii dintre ministri refuza sa-si mai puna semnatura pe vreun act, de teama ca nu cumva sa fie ceva necurat la mijloc. Asa ca isi insarcineaza subordonatii, coordonatori a diverse Directii din ministerele pe care le conduc, „sa dea cu batul” atunci cand vine vorba de parafarea vreunui document considerat mai sensibil. Iar in topul ministrilor fricosi, se pare ca la loc de cinste se numara titularii de la Sport si Sanatate, Gabriela Szabo si Nicolae Banicioiu.

Sub pavaza auditului

Mai mult, atunci cand subordonatii refuza la randul lor sa gireze respectivele documente, intotdeauna la ministere se apeleaza la solutia salvatoare a cererii unui audit, pentru ca toata lumea sa se puna astfel la adapost. Cum insa, in majoritatea cazurilor, o astfel de operatiune de control dureaza si doua luni de zile, activitatea ministeriala risca practic sa fie blocata.Totul spre disperarea premierului Victor Viorel Ponta.

 

author avatar
Toni Matei
1.445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger