AcasăNewsDe ce au ajuns autoritatile atat de tarziu la victimele accidentului aviatic

De ce au ajuns autoritatile atat de tarziu la victimele accidentului aviatic

Doi oameni au murit si alti cinci o sa isi aminteasca pentru tot restul vietii clipele de cosmar prin care au trecut, dupa ce avionul in care se aflau a aterizat fortat in Muntii Apuseni.

Echipajul medical care mergea de la Bucuresti sa preleveze un organ de la Oradea pentru a efectua un transplant in Capitala, a asteptat in zapada si intre fiarele contorsionate ale unui avion rupt mai bine de sapte ore pentru ca nimeni nu reusea sa ii gaseasca desi au tinut legatura cu ei la telefon. Acum autoritatile dau din umeri si nu pot spune cine se face vinovat de intarzierea acestei operatiuni de salvare.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Adrian Fulea, a explicat ca localizarea avionului prabusit s-a facut pe baza datelor oferite de operatorul de telefonie mobila. Insa, intepretarea datelor a fost facute de Inspectoratele de Urgenta din Cluj si Alba.

„Localizarea s-a facut pe baza informatiilor primite de la operatorii de telefonie mobila. Ambele antene ale operatorului de telefonie mobila, în cazul apelului efectuat de medicul Radu Zamfir, sunt amplasate în judetul Cluj si ele acopera si o parte din judetul Alba (…) Noi nu interpretam datele primite de la operatorii de telefonie mobila, noi am transmis informatiile catre ISU Cluj si ISU Alba”, a explicat Adrian Fulea la Romania TV.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger