AcasăNewsDe ce a respins BEC candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare!

De ce a respins BEC candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare!

Biroul Electoral Central (BEC) a explicat astazi de a luat decizia de a respinge candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European.

Motivarea celor de la BEC a venit vineri, in conditiile in care Tribunalul Bucuresti urma sa judece in aceeasi zi contestatia facuta de Mircea Diaconu fata de decizia BEC. Judecatorii au amanat procesul in asteptarea acestei motivari.

Potrivit Digi 24, BEC spune ca decizia a fost legata de argumentele care au fost inaintate si de Agentia Nationala de Integritate (ANI), de decizia din 2012 a instantei supreme privind situatia de incompatibilitate si legea ANI conform careia o persoana publica gasita in incompatibilitate nu mai poate ocupa o functie publica timp de trei ani. In cazul lui Mircea Diaconu, pana in 2015.

author avatar
Andra Nesu
301 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...