AcasăNewsDe ce a fost racolat „generalul bancherilor”, Dragos Diaconescu, in gruparea evazionista...

De ce a fost racolat „generalul bancherilor”, Dragos Diaconescu, in gruparea evazionista a lui Nelu Badea

Arestarea unuia dintre cei mai importanti conducatori ai spionajului romanesc a socat pe toata lumea. Opinia publica a priceput ca un fost securist era omul bancherilor care dadeau credite de zeci de milioane de euro pe naspa.

Nefericita idee de a-si asocia numele cu „milionarul de la Londra” i-a fost fatala fostului general Dragos Diaconescu

In schimb, cunoscatorii sistemului au fost luati prin surprindere de aruncarea in arest a fostului general DIE, ajuns la venerabila varsta de 74 de ani.

Monitorizarea stricta a lui Nelu Badea s-a dovedit extrem de profitabila pentru servicii

Intrebandu-se de unde i se trage necazul celui care a crescut si este si in continuare mentorul a multor figuri din „high-life”-ul dambovitean. Inclusiv importanti oameni politici.

Ionel Blanculescu apare din nou in „suveica” formata din firme romanesti, cipriote si britanice

„National” a aflat ca Dragos Diaconescu a intrat sub geana serviciilor secrete intr-o cu totul alta ancheta efectuata sub acoperire,  in aprilie 2011.  Atunci cand a fost convins de Nelu Badea sa gireze cu numele sau activitatea Consiliului de Administratie al SC VEL SERVICE SRL, una dintre firmele suveica ale controversatului „milionar de la Londra”.

Spalatorie internationala de bani

Contractul dintre „capusa” SUMMER MOON ENTERPRISES LTD. si SC VEL SERVICE SRL nu a mai fost inregistrat si la ANAF

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, Ioan „Nelu” Badea, fostul vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, cunoscut si sub numele de „milionarul de la Londra”, este atent monitorizat de catre serviciile secrete pentru crearea unei „suveici” de firme prin care, dupa cum sustin anchetatorii, se spala zeci de milioane de euro. Considerata una dintre cele mai complexe retele transfrontaliere de evaziune fiscala, gruparea controlata de Nelu Badea prin sotia sa, Simona Felicia Badea, sau diversi intermediari basarabeni, este compusa din urmatoarele societati comerciale : STRUCTURAL CONSULT INVESTITII si DEZVOLTARE SA, VEL SERVICE SA, PANACHE IMOBILIARE SRL si ONE STOP SHOP COMMUNICATION SRL. Acestora li se adauga firma cipriota SUMMER MOON ENTERPRISES LTD., cea britanica SMITH & FELTON LTD. si mai multe off-shore-uri controlate de acelasi Nelu Badea.

Girant pentru contracte neinregistrate la ANAF

Dupa cum sustin aceleasi surse, scoaterea imenselor sume de bani din Romania se face prin false contracte de consultanta, neinregistrate la ANAF, asa cum prevede legislatia romana si cea a UE, pe relatia Limassol – Londra. Astfel, firmele romanesti cesioneaza creante de milioane de euro catre firma capusa cipriota SUMMER MOON ENTERPRISES . Banii ajung de aici la  „capatul de linie”  SMITH & FELTON din Londra prin offshore-uri, fara a se plati impozitul pe profit. Astfel de „fituici” sunt parafate intre firmele controlate de Badea (vezi contractul nr.17/1.11.2010 dintre SUMMER MOON ENTERPRISES  LTD. si ONE STOP COMMUNICATION SRL). Iar un astfel de contract paravan exista si cu VEL SERVICE SRL. Firma in a carei Consiliu de Administratie a fost atras in luna aprilie 2011, inlocuindu-l pe analistul atoatestiutor Niels Schnecker, nimeni altul decat fostul general DIE, Dragos Diaconescu. Cel care a ajuns astfel sa gireze cu numele sau activitatea ilegala a gruparii lui Nelu Badea, cel atent monitorizat pe atunci pentru incercarile repetate de a-l convinge pe fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, sa-i spele cazierul fiscal, fara de care nu mai putea face afaceri in Marea Britanie. Asa le-a cazut serviciilor „para malaiata” Dragos Diaconescu direct in operatiunea de  filaj.

Geaman cu Blanculescu

Stranie coincidenta, in aceeasi zi, Ionel Blanculescu ajungea si el in Consiliul de Administratie al SC STRUCTURAL CONSULT  INVESTITII si DEZVOLTARE SA, unde principalul actionar este Felicia Simona Badea. Firma care, la randul sau, detine, impreuna tot cu sotia lui Nelu Badea, SC VEL SERVICE, „capcana” unde a nimerit Dragos Diaconescu. Si uite cum s-a ajuns la un nou „triunghi” similar cu cel format din Ristea Priboi, Adrian Nastase si Genica Boerica…

Cititi in ziarul de maine: Intalnirea de taina cu noul premier Ponta – Intrare la basarabeni – Functii pentru conservatori – Misterul manunchiului de stampile

author avatar
Catalin Tache
4.558 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cred ca nu este nici unul din cei „batrani”, comunisto-secruisto-parlamentaro , neloviti de inginerii financiare sau furturi. Hoti,hoti, hoti si tot hoti raman. Ori ce se spune, nu ai cum faci din lup pazinic la oi. Oricum toata aceasta TVJustitie e asa de prosteala pe fata si la misto. Imi este scarba de toti astia care mai si apar la TV sa ne tine lectii de moralitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger