AcasăNewsDe ce a fost arestata fata de la Pagina 3

De ce a fost arestata fata de la Pagina 3

Cunoscuta dupa ce a pozat topless pentru un tabloid britanic si s-a convertit la Islam, fiind apoi curtata de jihadisti, Kimberley Miners a fost in cele din urma arestata si interogata de politia antitero britanica.

Fata de la Pagina 3 s-a convertit la Islam după moartea tatălui său, spunând că si-a găsit alinarea în prietenia cu musulmanii

Serviciul de contraterorism al MI5  a descoperit ca Miners, devenita Aisha Lauren al-Britaniya, a distribuit pe retelele sociale mai multe materiale violente de propaganda a Statului Islamic, dar si ca s-a aflat in contact cu un jihadist, Abu Usamah al-Britani. Barbatul, a carui identitate nu a fost inca descoperita, este cunoscut ca un recrutor ISIS, insarcinat cu racolarea tinerelor occidentale pentru a le marita cu luptatorii jihadisti. Kimberley Miners va fi supusa unui program de deradicalizare. Potrivit presei britanice, 100 de femei si adolescente din Regat se afla in Siria si in Irak, in teritoriile controlate de ISIS. Majoritatea s-au radicalizat pe Internet inainte de a se casatori un un combatant jihadist. Spre deosebire de ele, Kimberley a negat ca a vrut sa se casatoreasca cu un jihadist si a spus ca a condamnat decapitarile, admitand insa ca a fost interesata sa calatoreasca in Siria ”pentru a participa la actiuni caritabile”.

Fata de la pagina trei s-a convertit la Islam dupa moartea tatalui sau, spunand ca si-a gasit alinarea in prietenia cu musulmanii.

author avatar
Tudor Borcea
1.312 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger