Cauta

De anul viitor, Rusia va produce in serie avioane din generatia a cincea

Avioanele de vanatoare multirol Suhoi PAF-FA (T-50) vor intra in productie de serie, incepand cu 2016, a anuntat ieri adjunctul Apararii rus, Iuri Borisov.

Proiectantii lui Putin trimit Pentagonul la brutarie

”Anul viitor, primul lot al aparatelor de a cincea generatie produse in serie trebuie sa fie livrat armatei”, a indicat Borisov in timpul unei vizite la uzina aviatica din Komsomolsk-pe-Amur (Extremul Orient), care construieste aparatele PAK-FA ( Sistem Aviatic de Perspectiva pentru Aviatia Tactica, in limba rusa). ”Esential este ca putem afirma ca avionul este o reusita”, a urmat el. La ora actuala, numai SUA este dotata cu avioane din a cincea generatie, F-22 si F 35. Suhoi PAK FA este un aparat dotat cu un radar unic de baleiaj electronic activ. Avionul poseda o slaba amprenta radar si termica, o viteza de croaziera supersonica si un nivel ridicat de integrare a sistemelor de comanda. Conceput pentru a inlocui modelele MiG-29 si Su-27, aflate in serviciu, T-50 imbina caracteristicile unui bombardier cu cele ale unui fighter.

Rivalul american F-35:  buget colosal, defectiuni in serie

Zboara si avioanele americane zic rusii dar zboara mai jos

Pentagonul a alcatuit o lista cu deficientele tehnice ale aparatului F-35 (construit de Lockheed Martin, BAE Systems, Northrop Grumman), cel mai costisitor proiect al armatei SUA, care a facut obiectul unor intense critici din partea expertilor militari, potrivit Sputnik, care citeaza un raport al Biroului de Incercari si Evaluare Operationala al Pentagonului. Potrivit acestuia, calculatorul Block 2B al aparatului, responsabil de capacitatile de lupta, prezinta probleme legate de navigatie si precizia atacurilor, fapt ce incetineste performantele aparatului. Probleme au fost detectate si la rezervoarele de carburant care amenintau sa genereze scurgeri de gaz potential explozive. Dupa modificari, testele au pus in lumina probleme de integrare necesitand noi modificari pe plan tehnic si informatic. In plus, nu sunt suficient de protejate impotriva fenomenelor meteo (fulger). In cursul exploatarii, o deteriorare a manetei de comanda a complicat serios atacurile din anumite unghiuri, in conditiile de lupta intensa. In acelasi timp, defectiuni au fost regulat inregistrate in sistemul de exploatare ALIS (Automatic Logistics Information System), care are peste 30 de milioane de linii de cod, acest software fiind responsabil cu furnizarea de informatii despre starea avionului, a pilotilor si a personalului de la sol. Potrivit Curtii de Conturi americane, Pentagonul a investit aproximativ 400 miliarde de dolari in dezvoltarea si achizitia a 2.457 de aparate destinate fortelor armate, care au un pret de 159 milioane de dolari bucata, departe de cele 81 milioane preconizate in 2001, la lansarea programului.

Ultimele stiri

  • Schema germană: schimb de mașini pentru a evita tarifele americane
  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • Exit mobile version