AcasăNewsDavid Cameron pregateste Marea Britanie pentru iesirea din UE

David Cameron pregateste Marea Britanie pentru iesirea din UE

David Cameron, premierul Marii Britanii, a declarat ca este pregatit sa recomande conantionalilor sai sa voteze pentru parasirea Uniunii Europene, in cazul in care nu reuseste sa modifice termenii apartenentei Regatului Unit la UE, scrie The Guardian.

Cameron n-a vrut iesirea Scotiei din Regatul Unit, dar ar scoate Marea Britanie din UE

„Am spus acest lucru de-a lungul intregii mele cariere politice: am spus ca, daca as crede ca nu este in interesul Marii Britanii sa se afle in UE, nu as pretinde sa facem parte din ea. Sunt un politician si un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru ca imi iubesc tara, imi pasa foarte mult de viitorul ei si vreau sa fie o natiune puternica, mandra, autonoma si independenta”, a declarat Cameron pentru emisiunea „Andrew Marr Show” de la BBC1.

Imigrantii, la munca, nu pentru ajutoare

Premierul britanic a precizat ca, prin reformele pe care vrea sa le negocieze cu Bruxelles-ul, doreste sa se asigure ca oamenii vor putea sa circule liber in Europa pentru a munci, si nu pentru a cere ajutoare, si ca-i va impiedica pe europenii care lucreaza in Marea Britanie sa trimita ajtoare acasa. Eventualele restrictii ale circulatiei muncitorilor pe care le-ar putea obtine se vor aplica viitoarelor state membre, care vor obtine drepturi depline numai dupa ce economiile lor vor atinge un anumit nivel, a subliniat Cameron.

De teama Ukip

In cazul in care aceste cerinte nu vor fi indeplinite, premierul britanic a subliniat ca este pregatit sa le recomande concetatenilor sai sa voteze impotriva ramanerii in UE, la referendumul pe aceasta tema, referendum programat pentru 2017.  The Guardian noteaza ca declaratia lui Cameron vine in contextul in care a pierdut doi parlamentari ce au ales sa treaca la formatiunea eurofoba si antimigratie Ukip.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
838 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger