AcasăNewsDavid Cameron, „urecheat” de UE din cauza imigrantilor romani

David Cameron, „urecheat” de UE din cauza imigrantilor romani

David Cameron a fost acuzat de Laszlo Andor ca are o retorica distorsionata

Aflat sub amenintarea pierderii alegerilor in 2014, premierul britanic David Cameron s-a transformat in ziarist antiimigrationist, publicand un articol plin de amenintari la adresa romanilor si bulgarilor. Comisia Europeana nu a apreciat talentul „free-lancerului”, catalogand demersul drept  „isteric”.

David Cameron a fost acuzat de Laszlo Andor ca are o retorica distorsionata
Laszlo Andor

David Cameron a publicat, ieri, un articol in Fiancial Times, material asteptat de opozitie, dar si de conservatorii britanici, care, impreuna cu o parte a mass-media, s-au coalizat impotriva sosirii in 2014 a romanilor si bulgarilor in Regatul Unit. Cameron a infierat cu manie pretentia inca neanuntata a romanilor inca ramasi acasa de a cere ajutoare de somaj, locuinte sociale, locuri de munca, spitalizare, de pomana etc. Iesirea in presa a  jurnalistului din Downing Street a fost taxata prompt de Bruxelles.

Contre la nivel oficial

Comisarul european pentru Munca, Laszlo Andor, l-a acuzat pe David Cameron, intr-un interviu pentru BBC, ca a avut o „reactie excesiva si regretabila” si ca distorsioneaza realitatea. „Ar trebui ca realitatea sa fie prezentata mai corect, nu sub presiunea isteriei care domneste uneori in Marea Britanie”, a  atras atentia Andor. „Actiunea unilaterala, discursul unilateral, mai ales in acest moment, nu sunt utile cu adevarat, ele risca sa prezinte Marea Britanie ca pe raul Uniunii Europene”, a avertizat comisarul european. Acest demers l-a impresionat si nu prea pe Cameron. „A venit vremea pentru un nou acord, care sa recunoasca faptul ca libertatea de miscare este un principiu central al UE, dar ca nu poate fi complet neconditionat”, a spus premierul britanic.

author avatar
Arpad Dobre
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger