AcasăNewsDaune materiale si morale pentru malpraxis

Daune materiale si morale pentru malpraxis

Viitoarea Lege a Sanatatii propune reglementari noi la capitolul malpraxis, care prevad reducerea timpului in care pacientul poate fi despagubit pentru o eroare medicala.

Documentul  prevede si scutirea personalului medical asigurat de a mai gestiona direct cazurile de malpraxis in care a fost implicat.

Ministrul Vasile Cepoi sustine ca pacientii nemultumiti pot primi despagubiri mai rapid in caz de malpraxis

Ministrul sanatatii, Vasile Cepoi a precizat ca, potrivit actului normativ aflat in prezent in dezbatere, asiguratorul este cel care va prelua diferendul dintre pacient si unitatea medicala.

Totodata, asiguratorul va fi obligat sa acorde sume si pentru despagubirile morale,  nu numai pentru cele materiale,  cum prevede legislatia actuala, iar pacientul va fi despagubit mult mai rapid ca pana acum. „O alta noutate este aceea ca asiguratorul va avea obligatia sa propuna rezolvarea neintelegerilor mai intai pe cale amiabila”, a declarat Vasile Cepoi. Proiectul Ministerului Sanatatii, care,  in prezent, se afla in dezbatere publica,  stabileste cu exactitate care va fi  responsabilitatea fiecarei institutii in gestionarea cazurilor de malpraxis, fie ca este vorba de spital, Colegiul Medicilor, Ministerul Sanatatii sau asigurator, reglementare care este confuza in acest moment.

Doar cinci despagubiri in zece ani

Conform datelor furnizate de Colegiul Medicilor din Romania, in cei 10 ani in care personalul medical s-a asigurat pentru aparitia posibilelor cazuri de malpraxis, au existat doar cinci despagubiri, prin care au s-au platit doar daunele materiale, nu si cele morale.

author avatar
Arpad Dobre
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger