AcasăNewsDatoriile racesc apa la robinet. Locuitorii Capitalei risca sa ramana fara apa...

Datoriile racesc apa la robinet. Locuitorii Capitalei risca sa ramana fara apa cada

O noua problema pe capul locuitorilor din mai multe cartiere bucurestene, inclusiv din buricul Bucurestilor. Oamenii ar putea ajunge in situatia de a se trezi ca, desi au datoriile achitate la zi, apa calda de la robinet ar putea fi doar calaie.

Este vorba despre un test al rabdarii, la care vor fi supusi o parte insemnata a locuitorilor Bucurestilor, multi dintre ei din cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi. Astfel, contribuabilii ar putea ajunge sa fie din nou victime fara vina ale unei situatii cu totul nedorite si, in acelasi timp, de neinteles. Mai nou, reprezentantii ELCEN au anuntat ca, urmare a faptului ca RADET are datorii catre ei, au ajuns sa nu isi poate achita la randul lor serviciul de distributie, ceea ce a facut ca Distrigaz sa limiteze – pana la limita de avarie- debitul de gaze naturale catre societatea prim mentionata.

Efectele acestui lucru s-au putut vedea inca de luni, cand a fost aplicata masura, insa sursa citata avertizeaza ca, in cazul in care nu vor putea plati aceasta datorie, exista riscul sistarii energiei termite pentru mai multe cartiere bucurestene. „Astfel, din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a luat decizia, si a notificat ELCEN in acest sens, ca, incepand cu data de 05.09.2016, sa reduca presiunea gazului natural, in mod constant, pana la limita de avarie (2 bari), fapt pus in practica la aceasta ora. Datoria a fost acumulata in perioada ianuarie 2016 – iunie 2016. In cazul in care aceasta nu va fi achitata, Distrigaz a informat ELCEN ca va trece la aplicarea masurii sistarii serviciului de distributie si, pe cale de consecinta, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri. Ca urmare, nu se va mai putea furniza energie termica pentru aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului – cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei”, mentioneaza reprezentantii ELCEN, intr-un comunicat.

sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger