AcasăNewsDatori la stat cat Dinamo si Rapid la un loc!

Datori la stat cat Dinamo si Rapid la un loc!

Cu datorii de peste 8 milioane de euro la bugetul statului, clubul CFR nu putea trece neobservat prea mult timp. In fotbal se vorbeste ca a sosit momentul decontului pentru Arpad Paszkany.

La prima ora a diminetii de joi, procurorii DIICOT Cluj au batut la usa presedintelui din Gruia. Concomitent, perchezitii aveau loc si la sediul clubului, dar si la cateva adrese din Capitala. Conducerea proaspetei castigatoare a Cupei Romaniei (Arpad Paszkany si Iuliu Muresan) este anchetata pentru fapte de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Prejudiciul calculat: 8.485.682 de euro! Cam cat Dinamo si Rapid la un loc, la momentul intrarii in insolventa. Giulestenii au avut datorii la bugetul statului de un milion de euro (intre timp, au ajuns la trei milioane), iar Dinamo de 5,5 milioane. Intre timp, „alb-rosii” au iesit din insolventa.

Banii ar fi fost luati din patrimoniul CFR Cluj de catre „persoane cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor in cadrul societatii care detine clubul”. Lesne de banuit care sunt acele persoane: Paszkany si Muresan. De altfel, in dosarul instrumentat de DIICOT Cluj este inceputa urmarirea penala in rem pentru „constituire de grup infractional organizat, spalare de bani in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata si delapidare cu consecinte deosebit de grave”.

Bani plimbati prin Cipru si Seychelles

Surse apropiate anchetatorilor sustin ca sefii CFR-ului s-au folosit de firme off-shore din Cipru si Seychelles pentru a pierde urma banilor retrasi din club. Prin aceste firme, „s-au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori au executat debite fata de CFR, provenind din cesiuni de creante suspecte”.

Insolventa cu 47 de milioane de euro incasate din Liga!

Procurorii DIICOT au suspiciuni ca patronul clubului CFR a delapidad sume imense ce proveneau din primele incasate ca urmare a participarii echipei in Liga Campionilor.
De altfel, despre veniturile de la UEFA ale „feroviarilor” a vorbit, joi, Marcel Popescu, agent de jucatori si candva apropiat al conducerii din Gruia: „In cei trei ani de Liga Campionilor, CFR Cluj a avut intrari de 47 de milioane de euro!”. Vorbim de incasari de 47 de milioane de euro si, cu toate acestea, clubul CFR a intrat in incapacitate de plata fiind obligat sa ceara protectia legii insolventei?

author avatar
Laurentiu Teodorescu
421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger