AcasăNewsDate oficiale. Câți ucraineni au intrat în România în prima zi a...

Date oficiale. Câți ucraineni au intrat în România în prima zi a Paștelui ortodox

Date oficiale. Câți ucraineni au intrat în România în prima zi a Paștelui ortodox (sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Situația din Ucraina, în contextul războiului de la începutul căruia au trecut, din păcate, 61 de zile, continuă să fie în atenția Europei și a lumii întregi și la începutul acestei săptămâni.

S-a aflat că oamenii continuă să părăsească teritoriul acestui stat, în căutare de adăpost dincolo de granițele ucrainene. În dimineața zilei de luni, 25 aprilie, s-au comunicat cifrele oficiale cu privire la numărul cetățenilor ucraineni care au intrat la noi în țară în prima zi a Paștelui ortodox.

Astfel, Poliția de Frontieră a anunțat că „în data de 24.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 56.322 de persoane, dintre care 3.189 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 37,8 % faţă de ziua precedentă)”.

Din datele comunicate de Poliția de Frontieră mai rezultă că pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 1.166 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 52%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 830 cetăţeni ucraineni (scădere cu 21%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 24.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 781.674 cetăţeni ucraineni”, transmit oficialii acestei instituții.

Ce a mai anunțat Poliția de Frontieră

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, se menționează, totodată, în comunicatul transmis luni, 25 aprilie, de către reprezentanții Poliției de Frontieră.

185 afisari

1 COMENTARIU

  1. Afara cu nazistii ucraineni si servitorii diavolului ,romanii nostrii din ucraina trebuie ajutati si primiti cu bine de romani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger