AcasăNewsDate actualizate de la GCS. Câți români au fost confirmați ca fiind...

Date actualizate de la GCS. Câți români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 în străinătate

Autoritățile au anunțat, vineri la ora 13, informații actualizate cu privire la situația cetățenilor români aflați în alte state, în plină perioadă de pandemie.

Din câte au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, în baza datelor venite de la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, „2.348 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus)”. Cei mai mulți compatrioți care au privit un astfel de rezultat se află în Italia. Mai exact, datele făcute publice de GCS arată astfel: „1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 71 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia”.

Din păcate, numărul deceselor în diaspora a crescut până la 91. „De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 91 de cetățeni români aflați în străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 4 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.”, din câte anunță Grupul de Comunicare Strategică.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger